ISTANBUL – Puntea dintre doua continente: Europa si Asia

CIRCUIT AUTOCAR 4 zile / 3 nopti

Ziua 1. BUCURESTI – EDIRNE – ISTANBUL

Plecare din Bucuresti la ora 05:00 pe traseul Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul. Dupa intrarea in Turcia, scurt popas in Edirne unde vom vizita faimoasa moschee „Selimiye” – una dintre cele mai mari, considerata a fi o adevarata capodopera a arhitecturii islamice. Moscheea este amplasata in centrul unui „kulliye” – complex alcatuit dintr-un spital, o scoala, o biblioteca si bai publice. Excursia continua spre Istanbul unde vom ajunge in cursul serii. Cazare hotel 3*** Istanbul (Grand Tahir sau Samir).

Ziua 2. ISTANBUL – PUNTEA DINTRE DOUA CONTINENTE

Mic dejun. Tur de oras Istanbul: Moscheea Albastra – construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, Topkapi Palace – resedinta imperiala a sultanilor otomani, Biserica Santa Sophia – construita in timpul imparatului Konstantin I (324-337). Dupa pauza de pranz, vom vizita in cursul dupa amiezei: Marele Bazar – cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume. Grand Bazar dateaza din secolul XV si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de stazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita „strada de aur” pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijuterii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti, etc. De la ora 09.00 cand se deschide bazarul si pana la ora 19.00, ora de inchidere, intreaga zona este un adevarat furnicar. Miile de oameni care alearga din magazin in magazin creeaza o atmosfera unica, pe care putin probabil sa o mai intalniti in alt colt al lumii. Bazarul este vizitat zilnic de un numar impresionant de oameni: intre 250.000 si 400.000 de persoane iau parte la acest „spectacol” zilnic. Vanzatorii sunt foarte amabili si rabdatori chiar si cu cei mai nehotarati clienti. Nu de putine ori va veti trezi „târâti” in magazine si serviti cu ceai si dulceata in timp ce vanzatorul isi prezinta marfa. Nu uitati ca aici totul se negociaza !!! Seara, optional Seara turceasca cu program folcloric, muzica, dansatoare, cina cu bauturi incluse. Cazare hotel 3*** Istanbul (Grand Tahir sau Samir).

Ziua 3. ISTANBUL – COMOARA SULTANILOR DE PE BOSFOR

Mic dejun. Transfer cu autocarul pentru vizitarea Palatului Dolmabahce – Comoara sultanilor de pe Bosfor, cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia. Este un simbol al opulentei orientale a celor 6 sultani care l-au locuit, combinata cu rafinamentul occidental. (Costul biletului de intrare~10,50 Euro/persoana). Dupa amiaza, vom vizita Bazarul Egiptean. Bazarul Egiptean este zona dedicata in special delicateselor si mirodeniilor turcesti si egiptene. Este locul ideal de unde puteti cumpara dulciuri, condimente, ceaiuri, cafea, fructe confiate, etc. Bazarul se deschide la ora 08.30 si se inchide la ora 18.30 si se afla in continuarea Grand Bazar. Optional, puteti opta pentru o croaziera pe Bosfor. Cazare hotel 3*** Istanbul (Grand Tahir sau Samir).

Ziua 4. ISTANBUL – BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata, pana la ora eliberarii camerelor, timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara tarziu in functie de trafic si de formalitatile vamale.

TARIF: 165 Euro/persoana, loc in camera dubla;

Supliment SGL: 55 Euro/persoana/perioada;

Reduceri copii 2-11,99 ani: – 40 Euro/copil/perioada/in camera cu 2 adulti.

Date plecare :

24 aprilie, 15 octombrie, 2 noiembrie 2012 cazare Hotel Grand Tahir www.hotelgrandtahir.com

20 mai 2012 cazare Hotel Samir www.samirhotel.com

Servicii incluse:

– 3 nopti cazare cu mic dejun hotel 3*** Istanbul;

– Tur de oras Istanbul;

– Vizitele si excursiile din program;

– Transferurile la Grand Bazar si Bazarul Egiptean;

– Transport autocar clasificat 4****;

– Ghid insotitor vorbitor de limba romana.

Nu sunt incluse:

– asigurarea medicala (obligatorie);

– biletele de intrare la obiectivele turistice din program;

– excursiile optionale.

Plecarile se realizeaza: din Bucuresti

Se asigura Transferuri GRATUITE din provincie:

Ruta1: Constanta – Cernavoda – Fetesti – Slobozia;

Ruta2: Iasi – Roman – Bacau – Onesti – Brasov – Campina – Ploiesti;

Ruta3: Pitesti.

IMPORTANT!

Pentru calatoria in Turcia este necesar PASAPORTUL valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei!

DOCUMENTE DE CALATORIE

– Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.

Tarile care permit intrarea pe baza cartii de identitate sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria. Pentru toate celelalte tari este NECESAR PASAPORTUL. Mai multe detalii gasiti pe site-ul Politiei de Frontiera: www.politiadefrontiera.ro

– In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi CI.

– Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

– Agentia Funny Travel nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

FOARTE IMPORTANT !!!! DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI

– Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat. • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.

– Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste. ATENTIE! Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

– Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

– Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila etc.

– Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Insotitorul de grup poate efectua modificari ale programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor oferite turistilor, astfel incat programul sa fie efectuat in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii (in ordinea inscrierii turistilor), pasagerii avand obligatia sa ocupe doar locul inscris pe voucher.

– Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imabarcare este oferit de tur operator cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica Agentiei Funny Travel un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Agentia Funny Travel nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la preluare ale pasagerilor.

– In situatia in care Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati cu 2 zile inainte si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.

– Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc.) care pot duce la intarzierea transferului.

Va dorim o excursie excelenta!

AGENTIA DE TURISM FUNNY TRAVEL

TURIST:
Sunt de acord cu programul de mai sus:__________________________

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *