PRIMUL Charter Iordania!

IORDANIA este o tara deosebita din Orientul Mijlociu pe care merita sa o cunosti si sa-i descoperi frumusetile si traditiile. Odata ajuns acolo, turistul este intampinat cu salutul “Ahlan wa Sahlan!” (in traducere “Bine ai venit!”) – reprezentand traditia ospitalitatii fara cusur cuvenita oaspetilor, un element primordial al culturii iordaniene.

Desi nu se bucura de o vegetatie bogata, acolo veti intalni un paradis al maslinilor, cel mai faimos dintre acestia fiind plantat pe Muntele Nebo de catre Papa Ioan Paul al II-lea ca semn al pacii, iar alte mii imbogatesc zona de nord a tarii. Floarea nationala a Iordaniei, superbul iris negru este in realitate o floare rara, sporadic intalnita doar primavara in zona desertului Wadi Rum. Cu toate acestea, ea se regaseste in tot universul comercial al Iordaniei (de la denumiri de hoteluri, restaurante, agentii de turism, la denumiri de bloguri si festivaluri).

Iordania este singura tara din regiune fara rezerve de petrol, dar, istoria recenta demonstreaza ca esti mult mai in siguranta daca nu ai bogatii petroliere.

Frumusetea Petrei nu poate fi descrisa nici in cuvinte si nici de poze (se comenteaza ca ar fi una dintre cele 7 noi minuni ale lumii) – ea se exploreaza cu toate simturile si nu se uita niciodata!
In context, Agentia Enjoy Funny Travel va propune un Circuit de 8 zile (7 nopti de cazare) in Iordania, cu masa Demipensiune inclusa in tarif, cu plecare din 30.09.2015, timp in care vor fi atinse obiective turistice de mare interes, cum ar fi Aqaba, Amman si Petra, transport cu avionul (charter al Companiei Tarom), transferuri cu autocar modern dotat cu aer conditionat, cu cazari in Aqaba, Amman si Petra in hoteluri de 3* si 4* astfel:

Cazare in Hoteluri de 3*, la tariful total de 831 euro/persoana/dubla

LOCATIA ——HOTELURI DE 3*

Aqaba ————Raed Hotel

Petra ————–Edom Hotel

Amman———–Arena Hotel

Cazare in Hoteluri de 4*, la tariful total de 962 euro/persoana/dubla

LOCATIA ——–HOTELURI DE 4*

Aqaba ———— Marina Plaza Tala Bay

Petra ————–Panorama

Amman———–Amman West

Tariful include:

– Bilet avion (Zbor CHARTER TAROM ) Buc (OTP) – AQABA – Buc (OTP) dupa urmatorul orar:

Dus: 30.09.2015 Bucuresti: 15:30 – Aqaba: 18:15
Intors: 07.10.2015 Aqaba: 14:15 – Bucuresti: 17:00;

– Asistenta turistica la sosire si la plecare;

– 7 nopti cazare cu Demipensiune la hotelurile alese;

– Transferuri conform programului cu autocar turistic dotat cu aer conditionat;

– Taxele de intrare la siturile mentionate in program (Aqaba, Amann, inclusiv in Petra)

– Ghid insotitor de limba Romana pe perioada vizitelor organizate;

– 2 ore 4 x 4 jeep safari in Wadi Rum;

– calarie cai pe distanta de 800 m la Petra;

– Taxe de aeroport;

– Viza iordaniana gratuita.

BONUS: Petra by Night !

Tariful nu include:

– Pranz optional in Wadi Rum CHAMP – 17 euro/persoana (acesta se achita in cadrul agentiei);

Supliment single 165 euro pentru Hotel de 3* si 265 euro pentru Hotel de 4*;

– Cheltuieli de natura personala;

– Bauturi la mese si alte mese decat cele mentionate;

– Asigurare medicala obligatorie.

Ziua  1 ( 30.09.2015):
Sosire la Aeroport in Aqaba, intalnirea cu un reprezentant al Agentiei, transfer la hotel in Aqaba, cazare si Cina in Hotel.

Ziua 2  ( 01.10.2015) : Aqaba  – Wadi Rum (2 ore 4 x 4 Jeep Safari) – Petra
Mic Dejun la Hotel in Aqaba, urmat de timp liber in Aqaba apoi plecare spre Wadi Rum – Valea Lunii.

Ajunsi in Wadi Rum, OPTIONALveti savura un pranz in stil beduin, dupa care veti avea ocazia de a va bucura de o placuta experienta timp de 2 ore la 4 x 4 Safari Jeep,  pentru a explora cele mai minunatele situri ale zonei. La final vi se va oferi o cupa de ceai facuta de beduini, pentru a va racori. Apoi se va pleca spre Petra. Cina si Cazare in Petra.

ZIUA 3 (02.10.2015) : Full Day Petra
Mic Dejun la Hotel in Petra.
După micul dejun, începe explorarea uneia dintre cele 7 minuni ale lumii, deoarece nici o vizita facuta in Iordania nu poate fi completa fara a vizita capitala regatului antic Nabatean, Petra.

Petra sau “Trandafirul Rosu“ este orasul sculptat in intregime de catre om, un oras care iti pune imaginatia la incercare. Oraşul din piatră din pustiul Iordaniei captează atenţia lumii întregi. “Una dintre cele mai preţioase moşteniri culturale ale omenirii”, după cum îl descrie UNESCO, oraşul a fost declarat la 6 decembrie 1985 monument mondial. Petra este situată de-a lungul poalelor muntelui Hor, întinzându-se apoi pe laterala estică a văii Arabah, cuprinsă între Marea Moartă şi Golful Aqaba.
“Rekem”, numele antic al orasului Petra, este un nume care apare in Manuscrisele de la Marea Moarta, fiind asociat si cu Muntele Seir. Pe langa aceasta marturie, istoricul Eusebiu si Fericitul Ieronim mentioneaza si ei faptul ca “Rekem” este numele nativ al orasului Petra.
Intrarea in defileu, din partea estica a vaii, este una impresionanta ce uimeste pe orice trecator. Defileul numit de localnici “Siq” – “sageata” – este unul foarte ingust in inalt, pe alocuri peretii sai apropiindu-se pana la o distanta de 3-4 metri. La iesirea din  defileu se afla cea mai cunoscuta si impresionanta ruina din orasul antic Petra, si anume “Al Khazneh” – Trezoreria  care este sapata in intregime in peretele de piatra auriu-rosiatica. Continuand drumul prin minunatul defileu, si trecand de impresionanta Trezorerie, la poalele muntelui numit “en-Nejr” se afla un imens “Teatru”, amplasat intr-o asa pozitie incat din el sa se vada cea mai mare parte a mormintelor din apropiere. La capatul defileului, in punctul in care valea se deschide brusc, orasul Petra se infatiseaza in toate splendoarea acestuia, uimind pe cea abia iesit dintre stancile inguste si inalte. “Amfiteatrul” a fost sapat in peretele de piatra, in timpul constructiei acestuia mutandu-se si unele dintre mormintele peste care s-a dat. In incinta acestuia se mai vad inca urmele unora dintre morminte – gropi rectangulare imprastiate.  Formand aproape trei laterale complete, peretele rosiatic din piatra ofera locului conditiile perfecte cerute de un amfiteatru. Pe marginile sale, tot din piatra, au fost sapate si ridicate turnuri de observatie.
Dupa vizitarea acestui minunat oras in piatra , intoarcere la hotel in Petra. Cina si Cazare in Petra.

OPTIONAL: Petra By Night 20:30 – 22:30


Ziua 4 (03.10.2015): Petra – Kerak – Mukawir – Nebo – Madaba – Amman
Mic Dejun la hotel in Petra.
Dupa Micul dejun, plecare spre Kerak – fosta capitala a regatului biblic al Moabului. Asezat pe culmea unui deal abrupt, Kerak este un oraș predominant creștin dominat de cel mai mare și cel mai bine conservat castel cruciat în regiune.

Dupa vizita Castelului  Kerak, se merge mai departe pentru a vizita MUKAWEIR – dealul unde se afla candva palatul regelui Irod. Traditia spune ca spune că in timp ce Solomon a dansat  Sf.  Ioan Botezătorul a fost decapitat. Se viziteaza  site-ul lui Irod cel Mare, apoi se continua drumul spre Muntele Nebo – ultimul drum al lui Moise si locul de unde a aratat spre Tara Fagaduintei. Totodat veti gasi si locul unde a fost ingropat Moise.

Veti fi norocosi daca cerul va fi suficient de senin, deoarece de pe munte veti putea avea o priveliste minunata. Veti putea observa Valea Iordanului, Marea Moarta si Jericho pe celalalt mal al Raului Iordan. Dupa vizita la Nebo se merge mai departe spre Madaba – situat la 30 km S-V de Amman. Amintit în Biblie ca Medeba, în scrierile lui Moise şi Ishod, Madaba a fost oraşul Moabit aproape de hotarul Ammon, care avea tendinţa din timp în timp să treacă din mînă în mînă, preluată de amoritami sau izraelieni. Acesta a fost unul din puţinele oraşe, pe care împăratul Moab (la mijlocul veacului al IX-lea î.e.n.) îşi făcea scrierile sale despre Mesa. Aceasta ne zice despre întoarcerea Madabei şi a altor locuri de la izraelieni, şi despre reconstruirea sa. Mai tîrziu Madaba devenise parte a Împărăţiei Nabatean, şi după anexiunile romane din 106 e.n., acesta a fost un oraş provincial cu o dezvoltare care creştea rapid, în Regiunea Arabii, împodobit cu clădiri frumoase, catedrale şi străzi cu coloane. Madaba este foarte cunoscuta pentru mozaicurile sale bizantine si Umayyad, dar mai ales pentru marea harta din mozaic , unica harta a Pămîntului Sfînt în Biserica Ortodoxă grecească a Sfîntului Gheorghe.
Transfer la Amman. Cina si Cazare la hotel in Amman.

Ziua 5 (04.10.2015): Amman – Desert Castles – Amman
Mic Dejun la hotel in Amman.

Dupa micul dejun, incepe ziua prin a explora partea de Est a Iordaniei,  pentru a vizita  unul din orasele bine cunoscute de mii de ani in urma ce a fost numit RABBAT AMMOUN. Aici veti vizita Cetatea, Ruinele Romane, Teatrul Roman. Dupa vizitarea orasului se continua drumul la estul desertului, pentru a vizita QSR al Kharaneh – cel mai mare si cel mai bogat castel Ummayyad. Este o cetate mare, patrata inconjurata de ziduri cu turnuri circulare pe fiecare parte. Peretii si plafoanele sunt acoperite cu fresce pline de viață și doua dintre camerele sale sunt pavate cu mozaicuri colorate. Qasr al-Azraq este construit în bazalt negru.
Intoarcere in Amman.
Cina si Cazare la Hotel in Amman.

Ziua 6 (05.10.2015): Amman- Um Qais – Anjara – Jerash – Amman
Mic Dejun la Hotel in Amman.
Dupa micul dejun , se pleaca in Nordul Iordaniei , la UMM QAIS ( Gadara Vechi) , acesta datand din secolul II i. Hr.. Aici veti putea vedea strazi cu coloane, amfiteatre , biserici , temple si Marele Forum Roman. Din acest loc veti putea admira GOLAN si LACUL TIBERIUS. Se merge mai departe pentru a se vizita ANJARA . Pelerinaj la  Maica Domnului a Bisericii Mountain – o pestera reconstruita care este venerate ca un loc prin care Isus si mama Sa , Maria au trecut in timpul calatoriilor lor intre Marea Galilee , orasele Decapolis, Betania si Ierusalim. Anjara a fost desemnat de catre Vatican ca loc de pelerinaj, Milenium 2000. De aici se continua drumul spre Nord pentru a vizita splendid conservare Greco- Romana a orasului Jerash  – una dintre cetățile romane cel mai bine păstrate din Orientul Mijlociu și acest fapt creează, spontan, o familiaritate neobișnuită între vizitator și arhitecturile pietrificate care vorbesc despre o lume la fel cu a noastră, dar demult disparută. Intrarea în Jerash se face, prin Poarta de Sud de unde se poate ajunge ușor în celebra Piață Ovală. Actuala poartă datează din epoca bizantină, când zidurile cetății aveau o lungime de 3,5 km. Frumos ornată cu frunze de acant, poarta servea ca punct de acces către piața comercială care mai păstrează, azi, ca semn reprezentativ, o presă de ulei de măsline pietrifcată. Ne îndreptăm, în continuare, spre Piața Ovală, trecând prin Cardo Maximus o stradă mărginită de coloane, fapt pentru care a mai fost numita si “bulevardul coloanelor”. Piața Ovală ne uimește, de la început, nu doar prin faptul că ne apare, brusc, în fața ochilor, parcă de nicăieri , dar și prin dimensiunile sale, prin starea perfectă de conservare a colanelor și pavajului. Piața măsoară 90/80m și e încercuită de o colonadă în stil ionic, executată în sec. I d.H și de o alee pietonală. În centrul pieței, pot fi văzute două altare care, în atichitate, erau unite printr-o fântână. Bulevardul e lung de 800 de metri, iar pe laturile lui se aflau magazine cu tot felul de produse. În anul 170 d.H, strada a fost regândită de arhitecți, iar capitelurile ionice, mai fruste, au fost înlocuite cu zvelte și delicate capiteluri corintice.
Se merge apoi si se viziteaza Teatrul Roman si  Bizericile Bizantine – cu podele acoperite cu mozaicuri. Mai departe va veti bucura de o plimbare de-a lungul drumului principal trecand spre Nymphaeum.
O vizită la Jerash este, fără îndoială, o întoarcere în timp. Cetatea dărâmată în secolul al VIII lea d.H de un cutremur, se ridică, astăzi, încet-încet, din ruine, recăpătându-și, parcă, gloria de odinioară.
Intoarcere la Amman. Cina si Cazare in Amman.

Ziua 7 (06.10.2015): Amman – Bethany – Dead Sea ( O beach) –Wadi Araba –  Aqaba
După Micul dejun, plecare spre Betania. Situat la / în  jurul dealului natural la Tell el Kharrar unde Ioan Botezatorul a trăit, predicat și a botezat, satul Betania, dincolo de Iordan a fost menționat în mod explicit în Biblie, Ioan Cap. 1:28 “Betania, dincolo de Iordan, unde Ioan a fost botezat”, în timp ce evanghelistul Ioan Cap. 10:40 a mentionat  incidentul când Isus a scăpat din ostilul Pharisees din Ierusalim și “a plecat din nou dincolo de Iordan în locul unde Ioan L-a botezat”. Apoi se merge mai departe la MAREA MOARTA – cu oglinda apei la 423 m sub nivelul mării, țărmul înconjurător fiind astfel terenul uscat cu altitudinea cea mai joasă de pe glob. Veti avea posibilitatea de a innota in Marea Moarta si rara experienta de a simti senzatia plutitoare, oferindu-i in acelasi timp pielii tale un minunat tratament. Va mai puteti bucura de tratamente cu namol sau de tratamente SPA, cu alte cuvinte un adevarat rasfat. La sfarsitul zilei se pleaca spre AQABA, mergand prin WADI ARABA. Cina si Cazare in Aqaba.

Ziua 8 (07.10.2015): Aqaba – Transfer la AEROPORT
Mic Dejun si Timp Liber, apoi transfer la aeroport Aqaba, pentru imbarcare spre Bucuresti.

– Aceasta oferta pentru Circuit de 8 zile (7 nopti de cazare) in Iordania, cu masa Demipensiune inclusa in tarif, cu plecare din 30.09.2015 beneficiaza de reduceri consistente de preturi, insa dispune de un numar limitat de locuri !!!

La frontiera este obligatorie detinerea unui pasaport turistic valabil minim 6 luni de la data terminarii sejurului! Pasapoartele temporare cu valabilitate de 1 an sunt admise doar daca respecta conditia de mai sus. Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic etc.) sau alta cetatenie decat cea Romana sunt rugate sa se intereseze (la Ministerul roman al Afacerilor Externe sau la Ambasada Iordaniei la Bucuresti) in ce conditii pot calatori!  Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi tuirstii sau de a le permite sa paraseasca teritoriul propriu. Asigurarea medicala de calatorie este obligatorie.

Profita de ultimele zile de reduceri speciale aflate in promotie !!! Nu rata ocazia !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *