Revelion Paralia Katerini – Hotel Honorata 3*

Perioada: 28.12.2013 – 02.01.2014

Cazare: 4 nopti

Traseu: SALONIC – METEORA – MUNTELE OLIMP – EDESSA – MANASTIREA RILA

PROGRAM:

Ziua 1 / Sambata 28.12.2013 – BUCURESTI – PARALIA KATERINI
Intalnire la ora 19:30 cu reprezentantul agentiei in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor. Plecare la ora 20:00 pe ruta Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promachonas – Seres – Salonic – Paralia Katerini.
Ziua 2 / Duminica 29.12.2013 – KATERINI
In cursul diminetii, vom ajunge la Paralia Katerini. Cazarea se va face la Hotel Honorata 3* www.hotel-honorata.com, pentru odihna, iar in cursul dupa-amiezii va invitam la o plimbare in orasul Katerini pentru a vizita Biserica Adormirea Maicii Domnului, parcul din centrul orasului si strada cu magazine pentru shopping.


Ziua 3 / Luni 30.12,2013 – METEORA – SF. PARASCHIEVA
Dupa servirea micului dejun, timp liber sau va invitam intr-o excursie la Meteora in cursul careia vom face cunostinta cu una din cele mai frumoase minuni ale naturii, manastirile “suspendate intre cer si pamant” ce fac parte azi din patrimoniul UNESCO. Prima manastire construita aici a primit numele de Meteora, dupa care s-a denumit intregul ansamblu. Cele 6 manastiri ramase pana azi ofera o senzatie de neinchipuit. La poalele complexului monahal, se afla orasul Kalambaka unde vom avea la dispozitie timp liber pentru servirea mesei de pranz. Principalul atelier de icoane bizantine din Kalambaka – Zindros – va ofera prilejul de a asista la o autentica demonstratie a realizarii obiectelor de cult si religioase ortodoxe. La retur, vom face un scurt popas in Valea Tembi pentru a vizita izvorul lui Apolon si capela Agia Paraskevi, construita in stanca. Seara cazare la Hotel Honorata 3*.
Ziua 4 / Marti 31.12.2013 – PARALIA KATERINI – MUNTELE OLIMP
Dupa servirea micului dejun, timp liber sau va invitam intr-o excursie la Olimp sa patrundeti in lumea legendara a celor 12 zei ai Olimpului. Vom vizita Manastirea Dionysos, apoi vom cobori in orasul Litochoro pentru o plimbare pe strazile pitoresti ale “orasului de piatra”, catre “cada lui Zeus”. Excursia continua catre satul de piatra Paleos Panteleimonas – un muzeu in aer liber unde vom putea vizita Biserica Sf. Panteleimonas si sa savuram apa naturala ce izvoraste din muntele Olimp de la fantana din centru. Timp liber pentru a servi pranzul. Ne intoarcem in Paralia Katerini la Hotel Honorata 3*, unde avem la dispozitie cateva ore pentru odihna, seara urmand sa participam la cina festiva de Revelion.

LA MULTI ANI 2014 !!!

Ziua 5 / Miercuri 01.01.2014 – PARALIA KATERINI – EDESSA
Dupa micul dejun tarziu puteti avea o zi libera pentru odihna sau vom porni, in a doua jumatate a zilei, intr-o excursie catre Edessa pentru a admira cea mai mare cadere de apa din Europa de Est. Veti vedea un loc deosebit cu cascade spectaculoase formate de-a lungul
raului Vodas si a afluentilor sai. Vizitand Parcul Natural Edessa veti avea parte de o zi de neuitat in mijlocul naturii. Seara cazare la Hotel Honorata 3*.
Ziua 6
/ Joi 02 .01.2014 – PARALIA KATERINI – MANASTIREA RILA – BUCURESTI
Dupa micul dejun ne vom indrepta catre Salonic capitala Macedoniei si cel de-al doilea oras ca marime si importanta al Greciei. In turul de oras vom putea admira pe Bulevardul Egnatia monumentele orasului din perioada romana si bizantina: Rotonda, Arcul lui Galerius, vom face un popas la Biserica bizantina Sfantul Dumitru (Aghiou Dimitrio) si vom avea timp liber pentru a ne plimba pe frumoasa faleza a Golfului Termaikos unde se afla Turnul Alb – simbolul orasului.
In cursul dupa-amiezii vom continua drumul catre  Romania,  tranzitand  Bulgaria,  cu  o  scurta  oprire la Manastirea Rila (daca, conditiile meteorologice permit) cea mai mare si cea mai cunoscuta biserica ortodoxa din Bulgaria. Manastirea a fost construita de Sfantul Ioan de Rila (Ivan Rilski) – celebrul vindecator. Arhitectura unica ii confera aspectul unei fortarete impunatoare.

Sosire  in  Bucuresti  in  functie  de  trafic  si  formalitatile  vamale.

Pachetul cu transport individual include:

– 4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Honorata 3*;
– Cina festiva de revelion.

Pachetul cu transport autocar include:

– transport autocar clasificat 3*
– 4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Honorata 3*;
– Tur de oras Salonic;
– Excursii: Olimp si Katerini;
– Excursie la Manastirea Rila  (daca, conditiile meteorologice permit);
– Cina festiva de revelion;

– Insotitor de grup din partea agentiei pe traseu;

NU SUNT INCLUSE IN PRET :

– Transport cu autocar clasificat 3*;
Programele optionale: Meteora – 25 euro/adult si 15 euro copii (3 – 12 ani); Edessa – 20 euro/adult si 10 euro copii (3 – 12 ani);
– Asigurarea medicala (aproximativ 35 lei/persoana);
– Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
– Alte servicii decat cele mentionate.

TARIFE:

Loc in camera dubla/tripla: 139 euro/persoana.
Copii 6 – 18 ani: 119 euro/persoana.
Supliment single: 95 euro/persoana.
Supliment transport autocar din Bucuresti 65 euro/persoana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *