Revelion Istanbul – Hotel Kaya 3*

Perioada: 28.12.2013 – 02.01.2014

Cazare: 4 nopti

PROGRAM:

Ziua 1 / Sambata 28.12.2013 – BUCURESTI – ISTANBUL
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 21:30 in Bucuresti in Parcarea din fata ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor si plecare la ora 22:00 pe ruta Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Svilengrad – Capitan Andreevo – Edirne – Istanbul.
Ziua 2 / Duminica 29.12.2013 – ” HOS GELDINIZ !”- Bine ati venit in Turcia!
Sosire si cazare in Istanbul- singurul oras din lume situat pe doua continente (Europa si Asia). Frumusetea orasului sta in modul in care imbina opusurile: vechi si modern, religios si secular, Asia si Europa, mistic si pamantesc. Istanbulul este unul dintre cele mai mari orase ale lumii, peste 20 de milioane de oameni fiind aici “acasa”.
Dupa cazarea la hotelul ales va propunem o zi de relaxare sau o vizita in centrul vechi al orasului, in cartierele Laleli si Sultanahmet. Putem vedea aici Marele Bazar, una dintre cele mai mari piete din lume, cu peste 60 de strazi si peste 5000 de magazine. Bazarul este cunoscut pentru bijuterii, ceramica pictata manual, covoare, broderii, magazine si multe altele si atrage zilnic peste 250 000 de cumparatori. Cazare la Hotel Kaya 3*, conform optiunii dumneavoastra.

Ziua 3 / Luni 30.12.2013 – COMORILE ISTANBULULUI!
Dupa micul dejun va propunem un tur printre “comorile Istanbulului”. Incepem cu vizita in partea europeana a orasului, la Versailles-ul Turciei: Palatul Dolmabahce (ultima resedinta a sultanilor otomani dupa Topkapi). Legenda spune ca Sultanul Abdulmecid nu a vrut sa locuiasca pe acelasi pamant cu oamenii de rand si pentru asta a dispus umplerea unei parti din mare si construirea palatului pe acest teren. De aceea palatul a fost numit Dolmabahce – “pamant furat de la mare”. Ne continuam turul si revenim in partea europeana la Agia Sofia, unde vechea biserica crestin ortodoxa, ce a fost transformata in moschee, ne va intampina acum cu un muzeu in toata regula. La Moscheea Albastra (construita de sultanul Ahmet pentru a rivaliza cu Agia Sofia) – cea mai mare moschee din Istanbul, vom avea in fata una dintre cele mai faimoase atractii ale Turciei. In apropierea acestora ne asteapta si Palatul Topkapi, palat ce a gazduit toti sultanii otomani vreme de 4 secole, precum si Palatul Scufundat (Yerebatan Sarnici) unde putem admira cele 336 de coloane scufundate printre care se plimba sutele de pestisori viu colorati. In incheiere putem face o plimbare la Hipodromul ce dateaza din perioada romana si in care s-au desfasurat de-a lungul timpului numeroase activitati sportive, curse si jocuri. Cazare la hotel conform optiunii dumneavoastra.
Ziua 4 / Marti 31.12.2013 – LA MULTI ANI 2013 !!!
Mic dejun. Timp liber pentru plimbari individuale sau cumparaturi. Seara participam la CINA DE REVELION.

LA MULTI ANI 2014 !!!

Ziua 5 / Miercuri 01.01.2014 – CROAZIERA PE BOSFOR
Se spune ca daca ne plimbam pe 1 ianuarie, vom calatori tot anul! De aceea va propunem, optional, o croaziera pe Bosfor. Vom trece prin cea mai ingusta stramtoare din lume folosita pentru navigare, trecand totodata pe sub cele doua poduri suspendate ale acesteia, Galata si Bosfor. Plimbarea “printre cele doua continente” ne va face sa nu regretam alegerea facuta la inceput de an. Cazare la hotel conform optiunii dumneavoastra.
Ziua 6 / Joi 02 .01.2014 – ISTANBUL – BUCURESTI
Dupa micul dejun plecam catre Bucuresti. In drumul catre tara vom trece prin orasul Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye Camii – cunoscuta ca si moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Bucuresti in jurul orei 24.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

PACHETUL INDIVIDUAL INCLUDE:

– 4 nopti la hotelul Kaya 3* in Istanbul;
– mic dejun.

PACHETUL CU AUTOCAR INCLUDE:

– Transport autocar clasificat 3*;
– 4 nopti la hotelul Kaya 3* in Istanbul;
– mic dejun;
– Tur pietonal de oras in Istanbul;
– Bonus !!! Excursie la Palatul Dolmabahce;
Bonus !!! Vizita la Moscheea Selimiye – in Edirne;
– Insotitor de grup din partea agentiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

Transport autocar clasificat 3* – 45 euro/persoana;
– Excursiile optionale:
Croaziera pe Bosfor – 15 euro/persoana;
CINA DE REVELION – 75 euro/persoana;
– Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
– Asigurare medicala (aproximativ 35 lei/persoana);
– Alte servicii decat cele mentionate.

TARIFE:

Loc in camera dubla/tripla: 175 euro/persoana.

Supliment single: 129 euro/persoana.

Copil 7-12.99 ani – 149 euro/persoana (loc in camera tripla insotit de 2 adulti).

Copil 0 – 6.99 ani – 45 euro transport (loc in camera dubla insotit de 2 adulti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *