SHOPPING LA VIENA – Decembrie 2013

VIENA – Piata de Craciun
Ocazia perfecta pentru cumparaturi in Piata de Craciun de la Viena!
13 Decembrie – 16 Decembrie

Prin tradiţionalul farmec vienez al Adventului, Piaţa Primăriei Rathausplatz se transformă într-un tărâm strălucitor de poveste. Cele aproximativ 150 de standuri de vânzare oferă cadouri de Crăciun, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, dulciuri şi băuturi calde. Iar pomii din parcul ce înconjoară Primăria sunt împodobiţi de sărbătoare şi strălucesc într-o mare de lumină. Aici găsiţi multe lucruri pentru copii.

Nu foarte departe de aici se află Satul de Crăciun din Maria-Theresien-Platz, între Muzeul de istoria artei şi Muzeul de Ştiinţele naturii. În perioada Adventului, aici se găsesc peste 60 standuri cu articole de artă populară tradiţională şi cu idei originale de cadouri. Şi romanticul Sat de Crăciun din Alten AKH este un loc de întâlnire preferat până la Crăciun, în special pentru publicul mai tânăr.

Piaţa de Crăciun din vechea Vienă, de pe Freyung, din centrul istoric este o tradiţie în sine. Încă din 1772, în acest loc s-a organizat o piaţă de Crăciun, astăzi aici veţi putea cumpăra articole de artă populară, decoraţiuni din sticlă, iesle tradiţionale de Crăciun şi obiecte de ceramică. Începând cu orele 16, în piaţă răsună muzica festivă de Advent. Câţiva paşi mai departe se află Târgul de Crăciun din Piaţa Am Hof, de unde puteţi cumpăra de asemenea articole de artizanat de calitate superioară.

Târgul Cultural şi de Crăciun din curtea de onoare din faţa Palatului Schönbrunn inspiră romantism în faţa culiselor imperiale, iar după Crăciun se transformă în Târgul de Anul Nou.  Acest târg ce se desfăşoară într-o atmosferă plină de animaţie prezintă meşteşuguri tradiţionale, decoraţiuni de Crăciun confecţionate manual, concerte de Crăciun şi un program foarte variat pentru copii ce include şi un atelier de Crăciun. Tot în ambianţa imperială are loc şi Târgul din Postul Crăciunului din faţa Palatului Belvedere.

Copiii vizitează în mod special şi Târgul de Crăciun din Karlsplatz unde găsesc tot ceea ce îi interesează. Pe lângă un program foarte variat pentru copii, aici se găsesc în special produse artizanale, iar în anul 2013 târgul sărbătoreşte cu stil cea de-a 20-a sa aniversare. La Târgul de Crăciun de la Spittelberg, pe străduţele idilice, se găsesc de asemenea numeroase standuri cu produse artizanale, dar şi multe standuri cu idei de cadouri din domeniul culinar. Târgul de Iarnă de la Riesenradplatz oferă posibilitatea de a experimenta numeroase activităţi. Până pe data de 6 ianuarie, aici se organizează plimbări pentru copii, reprezentaţii muzicale live şi un program artistic distractiv.

Hotel Star Inn Wien Schönbrunn 3*

Site: http://starinnhotels.com/star-inn-hotel-wien-schoenbrunn


Localizare: Star Inn Hotel Wien Schönbrunn este amplasat convenabil, în districtul 15 din Viena, la 5 minute de mers cu metroul de Palatul Schönbrunn și de Gara Westbahnhof. Stația de metrou Längenfeld (liniile U4 şi U6) se află la numai 100 de metri.

Mariahilferstrasse este situată la aproximativ 5 minute de mers cu mijloacele de transport în comun.

Facilitati camere: Camerele hotelului oferă aer condiționat,  TV LED cu canale prin cablu, acces la  Wi-Fi și o zonă de relaxare. Băile dispun de dus, mobilierul este modern.


HOTEL

STAR INN SCHONBRUNN 3*

Date de plecare

Tarif EURO/ persoana in camera

dubla/ pachet 3 nopti

13 decembrie

199 euro

Servicii incluse:

– Bilet de avion Bucuresti – Viena – Bucuresti / zbor cu compañía Austrian Airlines;

– Cazare 3  nopti cu mic dejun.

Pachetul nu include:

– Taxele de aeroport 170 Euro/persoana (pot suferi modificari);

– Transfer aeroport – hotel – aeroport;

– Asigurarea medicala de calatorie ( ~ 24 RON/ persoana).

ORAR DE ZBOR (poate suferi modificari):

– Dus – Otopeni: 08:05 – Viena: 08:50

– Intoarcere – Viena: 20:20 – Otopeni: 22:55

Tarifele sunt exprimate in euro/persoana/sejur.

NOTA:

Grupul se realizeaza cu un minim de 10 persoane. Pretul este valabil pentru un grup de minim 20 persoane. Intre 10-20 persoane tariful se recalculeaza si se comunica in momentul definitivarii grupului. In aceasta situatie, turistii sunt obligati sa accepte eventualele suplimente in momentul inscrierii si semnarii Contractului de prestari servicii!

Se considera turist inscris orice persoana care plateste un avans de 50% din contravaloarea pachetului  turistic. Diferenta urmeaza a fi achitata cel mai tarziu cu 30 zile inainte de data inceperii calatoriei. In cazul anularii excursiei de catre turistul inscris, penalizarile sunt:

a) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face pana la 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 24-16 de zile înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program;

Se va achita pretul stipulat in conditiile si la termenele stabilite in Contractul cu clientul. La inscriere, turistul trebuie sa se asigure ca programul sau pretul pachetului turistic nu a suferit modificari. Turistii au obligatia de a achita taxele suplimentare anuntate inainte de inceperea programului turistic, daca acestea au aparut ca urmare a majorarii taxelor de aeroport, a modificarii orarului de zbor, a taxelor de combustibil anuntate de compania aeriana transportatoare ori a diferentei de schimb valutar.

Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei, cu respectarea – in totalitate – a serviciilor, in anumite situatii speciale, determinate de factori independenti de vointa noastra: in anumite conditii de forta majora, cazarea se efectueaza in hoteluri categorie similara. Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc. nu obliga Agentia la despagubiri sau compensatii;

Compania aeriana are dreptul de a modifica orele de zbor fara a cere acordul Agentiei de turism care deruleaza programul turistic! Prin urmare, Agentia nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul excursiei. Pentru aceste intarzieri, compania aeriana este obligat sa asiste turistii conform regulamentului Parlamentului European nr. 261/2004. Orice problema privind operarea zborului si actiunile adiacente acestuia intra sub competenta transportatorului, biletul de avion reprezentand contractul intre pasager si compania aeriana.

In cazul deteriorarii sau pierderii bagajelor inainte de efectuarea zborului, in timpul zborului ori dupa incheierea acestuia, compania aeriana este singura responsabila si raspunde in fata pasagerilor conform regulamentarilor  EU 2027/1997 si amendamentului 889/2002.

Distributia camerelor la hotel se face in momentul cazarii de catre personalul de la Receptie. Orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la Receptie, asistat de reprezentantul agentiei locale partenere.

Intrarea la cazare la hotel se face dupa orele 16.00, iar eliberarea camerelor va avea loc la orele 12.00.

Categoría hotelurilor si a transportului este atribuita de Autoritatea Nationala de Turism din fiecare tara, conform standardelor proprii. Hotelurile din program se nominalizeaza cu o saptamana inainte de plecare.

Pretul excursiilor optionale depinde de numarul de participanti, iar zilele de desfasurare ale acestora depind de conditiile meteorologice din acea perioada. Toate aceste informatii sunt comunicate de catre reprezentantul agentiei locale partenere. Eventualele reclamatii referitoare la excursiile optionale se fac direct la partenerul local, Agentia noastra nefiind implicata in organizarea sau buna desfasurare a acestora.

Agentia poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistii cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii, oferind alta varianta de excursie la un alt pret sau rambursarea costului excursiei achitate de turistii inscrisi.

ATENTIE! Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – Carte de Identitate (pentru tarile UE) sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic etc.) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin. Documentele necesare calatoriei pentru minorii insotiti de un singur parinte sau nici unul le gasiti pe site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro. Conform legislatiei in vigoare, copiii si infantii (pana la 14 ani) calatoresc doar cu pasaportul.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistii pe teritoriul propriu sau de a le permite sa paraseasca teritoriul propriu.

TURIST:

Nume Penume:_________________

Am luat la cunostinta si sunt de acord cu cele mentionate mai sus si cu programul turistic Data/Semnatura:_________________

*

Ca urmare a dinamicii accentuate din turism, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul, motiv pentru care ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Funny Travel nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in Agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, datele primite in Agentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *