ISTORIE SI RELIGIE IN ISRAEL

TRASEU: IERUSALIM, BETHLEHEM, IERIHON, RAUL IORDAN, MAREA MOARTA, TIBERIAS,

GALILEEA, MUNTELE TABOR, NAZARET, CANA, HAIFA

5 NOPTI CAZARE / 6 ZILE DE VIZITE

PRETUL TOTAL INCLUDE TOATE VIZITELE IMPORTANTE DIN PROGRAM!!!

PLECARI  2014 : 14 FEBRUARIE, 12 MARTIE, 03 APRILIE,  02 MAI, 30 MAI

ZIUA 1. BUCUREŞTI – IERUSALIM – MUNTELE SION

Întâlnire la aeroportul Otopeni la ora 8.00. Plecare spre Tel Aviv cu zborul EL-AL la ora 12.00; sosire la Tel Aviv la ora 14.25. Pornim spre Ierusalim. Urcam pe Muntele Sionului la Foisorul Cinei celei de Taina, Mormantul Regelui David, Biserica Adormirea Maicii Domnului Catolica si Zidul Plangerii. Cina si cazare Bethlehem Hotel***.

ZIUA 2. BETHLEHEM

Mic dejun. Dimineata vizita in Bethlehem – se viziteaza Biserica Ortodoxa ridicata pe locul unde s-a nascut Domnul Iisus, locul ieslei si Biserica Sfanta Ecaterina, Manastirea Sfantul Theodosie si Biserica Campul Pastorilor. Optional vizita in Desertul Iudeei la Manastirea Sfantul Sava, (pret transport cu microbuze locale 10 EUR/ persoana). Cina si cazare Bethlehem Hotel***.

ZIUA 3. IERUSALIM – MUNTELE MASLINILOR – CETATEA SFANTA – EIN KAREM Mic dejun.

Plecare spre Ierusalim. Dimineata vizita incepe la Manastirea Ortodoxa Rusa Eleona a Inaltarii si la Biserica Aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul; coboram apoi pe Muntele Maslinilor pana la Biserica Tatal Nostru – unde Iisus i-a invatat pe apostoli cum sa se roage, si la Biserica Dominus Flevit – unde Mantuitorul a plans prevestind caderea Ierusalimului; vizitam apoi Gradina Getsimani, Biserica Natiunilor si Biserica Ortodoxa ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului. La pranz, intram in Cetatea Ierusalimului si parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii, culminand cu Biserica Invierii, Mormantului Sfant, Golgota, Piatra Miruirii. Dupa amiaza Dimineata vizita in Ein Karempatria Sf. Ioan Botezatorul, la Fantana Fecioarei Maria si Biserica intalnirii dintre Maica Domnului si Elisabeta si Biserica nasterii Sfantului. Cina si cazare Bethlehem Hotel***.

ZIUA 4. HOZEVA – IERIHON – MAREA MOARTA Mic dejun.

Zi de vizite OPTIONALE (Pret 30 eur/persoana/ toata ziua – include: transport, vizitele din Valea Hozevei si Ierihon, insotitor de grup, masa de pranz exclus bauturi, taxa intrare la plaja de la Marea Moarta, Manastirea Sf. Gherasim): Dimineata coborare in Valea Hozeva pentru vizitarea Manastirii Sf. Gheorghe cu pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul si mormantul Cuviosului Ioan de la Neamt – Hozevitul sau Romanul. Apoi vizita in Ierihon la Biserica Dudul lui Zaheu si la Asezamantul Romanesc. Masa de pranz intr-un restaurant local. Dupa amiaza timp liber pentru relaxare la Marea Moarta – se pot testa si cumpara creme cu minerale extrase din Marea Moarta. Intoarcere la Bethlehem. Pe drum inchinare in Manastirea Sfantul Gherasim de la Iordan. Cina si cazare Bethlehem Hotel***.

ZIUA 5. RAUL IORDAN – MAREA GALILEEI – NAZARET Mic dejun.

Dimineata devreme plecare spre Marea Galileei. Pe drum vizita la Raul Iordan la locul original al Botezului Mantuitorului Deplasare spre Capernaum – unde vizitam Sinagoga, ruinele satului vechi de peste 2000 de ani si casa Sf. Petru. Vizita la Tabgha la locul inmultirii painilor si pestilor. Vizitarea Bisericii de pe Muntele FericirilorOptional, plimbare pe Marea Galileei cu o copie a corabiilor de pe vremea lui Iisus (pret 10 EUR/pers.) si  dejun unde se va servi Pestele Sfantul Petru (pret 17 EUR/pers.). Dupa amiaza vizitam Nazaret – orasul in care Maica Domnului a primit vestea nasterii Pruncului Sfant, la Biserica Ortodoxa Sf. Gavril; Cina si cazare Nazareth Hotel***.

ZIUA 6. MUNTELE TABOR – HAIFA – TEL AVIV – BUCURESTI Mic dejun.

Dimineata urcare pe Muntele Tabor – vizita la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Mantuitorului. Pornim spre Haifa la Gradinile Suspendate ale Templului Bahai, si  vizitam Manastirea “Stella Maris” unde se afla pestera Sf. Ilie Tezviteanul. Apoi transfer la aeroport pentru zbor  spre Bucuresti, de la ora 17.40. Sosire la Bucuresti la ora 20.35.

TARIF: 550  EURO/PERSOANA (loc in camera cu 2 si 3 paturi)

TAXELE DE AEROPORT SI MAJORITATEA VIZITELOR IMPORTANTE INCLUSE IN PRET!!

– SUPLIMENT CAMERA SINGLE: 120 EURO/PERSOANA.

Atentie! GRUP MINIM: 40  PERSOANE. Daca grupul este mai mic, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza.

IN CAZUL IN CARE GRUPUL ESTE FORMAT DIN MINIM 30 PERSOANE, SE PERCEPE UN SUPLIMENT DE 20 EURO/PERSOANA.

PRETUL INCLUDE:

– Transport avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
– Taxele de aeroport;
– Transport  autocar cu aer conditionat conform program la obiectivele turistice;
– 5 nopti cazare la hoteluri de 3  stele (1 noapte in nordul tarii Tiberias/Nazaret, 4 nopti Bethlehem);
– Demipensiune ( mic dejun + cina ambele bufet);
– Sucuri, ceai, cafea, lapte la micul dejun;
– Vizitele mentionate in program exceptie cele optionale;
– Intrari la obiectivele din program;
– Asistenta turistica insotitor grup roman;
– Preot insotitor.

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

– Bacsisuri obligatorii pentru soferi si hoteluri.: 25 eur/persoana se achita la agentie odata cu achitarea integrala a pachetului de servicii;
– Excursiile mentionate ca optionale;
– Bauturile la cina;
– Transferul spre si de la Bucuresti pentru cei din alta localitate;
– Asigurarea medicala – obligatorie si asigurarea storno (se incheie odata cu incheierea contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice).

LA INSCRIERE SE ACHITA UN AVANS DE 250 EURO

INSCRIERE IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

OBSERVATII:

In cazul in care raportul euro/dolar sufera schimbari majore in raport cu pretul publicat sau taxele de aeroport sufera majorari importante care sunt anuntate de compania aeriana in momentul emirerii biletelor (aproximativ 10-15 zile inainte de plecare), Agentia isi rezerva dreptul de a adapta tariful la situatia nou creata.

In functie de anumite situatii speciale, ordinea vizitarii unor obiective poate fi modificata sau se pot inlocui partial unele vizite, functie de masurile de securitate impuse de autoritatile locale din Israel.

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel si corespunde standardului local.

Autoritatile Israeliene de Frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care din punctul lor de vedere nu prezinta suficienta incredere, chiar daca daca acesta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice.

Turistul, pe propria lui raspundere, isi asuma riscul de a i se refuza intrarea in Israel si de aceea este obligat sa informeze in prealabil Agentia de turism asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care a avut-o sau o are cu Statul Israel. Valabilitatea pasaportului: minimum 6 luni de la IESIREA DIN ROMANIA.

DOCUMENTE NECESARE LA INSCRIERE: copie dupa pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii si dupa cartea de identitate sau buletin/ contract de prestari servicii turistice incheiat cu agentia de turism.

Anexa nr.1 la Contractul de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice

Nr………….din…………………….

1. Detalii avans/plata In momentul rezervarii pachetului de servicii se va achita un avans de 30%, diferenta putand fi achitata cu pana la 20 de zile inainte de plecare. In cazul ofertelor de tip early booking / last minute, rezervarea se va face conform ofertei, fara drept de retragere.

Plata se poate efectua in euro sau in lei la cursul BNR din data realizarii platii + 2% coeficient de risc valutar.

2. Asezarea in autocar va fi realizata de catre insotitorul de grup/reprezentantul agentiei la imbarcare, conform diagramei de imbarcare (in ordinea inscrierii turistilor in agentie). In cazul in care exista mai multe autocare pe aceeasi destinatie, diagramele vor fi refacute in functie de punctele de debarcare necesare (in ordinea inscrierii turistilor in agentie). Din aceasta cauza locurile solicitate/rezervate de dumneavoastra pot fi modificate de catre Agentia Tour-operatoare.

3. Punctele de frontiera. La punctele de frontiera se va prezenta pasaport valabil pe durata sejurului sau cartea de identitate valabila pe durata sejurului. In cazul in care nu exista carte de indentitate (vezi regimul minorilor), este obligatorie detinerea pasaportului. Nu este permisa traversarea frontierei cu  vechiul buletin de identitate (documentul de identitate anterior emiterii cărtii de identitate) sau cu certificatul de nastere.

Agentia Tour-operatoare nu raspunde în niciun mod fată de turist in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a permite acestuia accesul pe teritoriul statului de destinatie ori de tranzit sau în situatia în care aceleasi autorităti refuză turistului parasirea teritoriului statului în cauză.

4. Minorii care calatoresc insotiti de unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la frontiera acordul parental al parintelui care nu insoteste minorul, obtinut la notariat. Minorii care calatoresc neinsotiti de parinti, trebuie sa prezinte la punctul de frontiera acordul parental al ambilor parinti, obtinut la notariat, iar adultul insotitor trebuie sa detina cazierul judiciar valabil. Pentru orice alte informatii cat mai actualizate cu data plecării va rugam să accesati www.politiadefrontiera.ro .

5. Alte nationalitati: Cetatenii de alte nationalitati decat cea romana, sunt obligati sa se informeze si sa obtina documentele necesare calatoriei in functie de tara unde vor sa calatoreasca (si tarile de tranzit).

6. Clasificarea unitatilor de cazare: La semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, turistului/beneficiarului sau reprezentantului acestuia i-a fost adus la cunostintă faptul că, în momentul de fata nu exista in tările de destinatie ale Agentiei Tour-operatoare un sistem unic de clasificare a unitatilor de cazare, fiecare tara practicând un sistem propriu de clasificare. In  consecintă nu se poate compara în detaliu clasificarea hotelurilor/studiourilor si/sau vilelor turistice de aceeasi categorie din tari diferite. La unitatile de cazare unde nu sunt specificate suplimente pentru alte tipuri de camere, acestea se acorda in ordinea inscrierilor in agentie.

Pentru mai multe detalii se poate consulta catalogul Agentiei Tour-operatoare cu privire la clasificarea unitatilor de cazare contractate de Agentie in functie de locatie, conditii si servicii oferite etc.. Toate studiourile contractate de Agentia Tour-operatoare pe teritoriul Greciei sunt in sistem de autogospodarire ( self catering ).

7. Cazarea /eliberarea camerelor Cazarea turistilor individuali cat si cei ce sosesc cu autocarul, se va face incepand cu ora 14:00 (in functie de disponibilitate), iar eliberarea camerelor se va face in ziua plecare la ora 09:00. Pentru eventualele daune , fiecare calator raspunde material. Daca turistul paraseste camera inainte de sfarsitul sejurului, Agentia Tour-operatoare  nu ramburseaza contravaloarea zilelor ramase din sejur.

8. Schimbarea de serii Agentia recomanda turistilor ce urmeaza sa plece din sejur, urmatoarele:

· sa nu mai utilizeze camerele dupa eliberarea acestora;

· Pana la plecarea cu autocarul puteti lasa bagajele in receptie / locul stabilit de proprietar;

· Puteti profita in timpul asteptarii plecarii cu autocarul de o plimbare, baie sau ultime cumparaturi.

9. Reclamatii: Eventualele reclamatii referitoare la conditiile de cazare sau orice alte nelamuriri legate de desfasurarea programului ce vor fi constatate de către turist la fata locului se vor face în scris direct la agentiile / reprezentantii agentiilor partenere locale din statiune.

10. Excursiile optionale: Datele referitoare la excursiile optionale sunt informative. Zilele in care acestea se efectueaza precum si tarifele acestora vor fi furnizate de catre agentia partenera locala. Eventualele reclamatii referitoare la excursiile optionale se vor face direct in statiune, Agentia Tour-operatoare nefiind implicata în niciun mod in organizarea sau buna desfasurare a acestora. Trebuie stiut ca pentru realizarea acestor excursii optionale sunt necesare grupuri minime de persoane, in functie de fiecare program in parte.

11. Bunurile pierdute/furate: Agentia Tour-operatoare nu raspunde pentru  bunurile pierdute / furate ale turistilor pe toata durata desfasurarii programului turistic.

12. Mijloacele de transport: Toate mijloacele de transport utilizate de către Agentia Tour-operatoare prezintă caracteristicile necesare, conform legislatiei în vigoare, pentru a fi destinate transportului international de persoane, având clasificarea cerută de lege. In cazul in care grupul format va avea un numar mai mic de turisti decat cel necesar asigurarii transportului cu autocarul, agentia Tour-operatoare va oferii un mijloc de transport conform cu numarul de persoane(minibus, microbus), respectand normele in vigoare referitoare la categoria/clasificarea mijlocului de transport în cauză.

13. Transferurile din tara:

In cazul transferurilor din tara, acestea se pot efectua in functie de numarul de persoane cu: autoturism, minibus, microbus sau autocar, locurile nefiind cele de pe diagrama finală de imbarcare ci aleatorii.

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul comunicat in informare cu cel putin 30 de minute inainte si sa contacteze conducatorul auto cu cel putin 1 ora inainte de plecare, deoarece pot aparea decalaje din cauze obiective si independente de agentia Tour-operatoare;

14. Reguli privind trasportului cu autocarele agentiei: Daca optati pentru calatoria cu unul dintre autocarele agentiei noastre va rugam sa tineti cont de urmatoarele :

· Prezentarea la locul de imbarcare  se va face cu 30 de minute inainte de plecare;

· Pe toata durata traseului se vor face popasuri din aproximativ 3 in 3 ore.

· Pesoana de contact pentru imbarcare se va contacta cu maxim 2 ore inainte de ora anuntata pentru imbarcare.

· Pentru destinatiile: Riviera Olimpului, insula Thassos si Halkidiki turstii vor fi insotiti pe parcursul calatoriei de catre conducatorii auto.

15. Transportul personal: Daca optati pentru a calatorii cu autoturismul  personal trebuie sa tineti cont de urmatoarele reguli:

· Documentele obligatorii ce nu trebuie sa lipseasca conducatorului auto sunt: permisul de conducere, asigurarea de raspundere civila, Cartea Verde, certificatul de inmatriculare al automobilului si procura notariala in cazul in care nu este proprietarul masinii.

· Este interzis pentru copiii de pana in 3 ani sa calatoreasca pe scaunul din fata al autovehiculului

· Centura de siguranta este obligatorie atat pentru pasagerii din fata cat si pentru cei din spate

· Utilizarea sau detinerea sistemelor anti-radar sau de detectare a radarului pe drumurile publice este interzisa prin lege.

16. Asigurarea calatoriei: Va recomandam sa incheiati asigurarea medicala pentru orice calatorie in strainatate. Totodata va sugeram ca la achizitionarea unui pachet turistic sa incheiati asigurarea storno pentru a evita eventualele neplaceri privind retragerea sau anularea calatoriei.

17. Agentia tour-operatoare nu asigura partaje pe cursele charter.

ANEXA 1 LA CONTRACTUL DE  PRESTARI  SERVICII TURIST

*
Ca urmare a dinamicii accentuate din turism, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul, motiv pentru care ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Funny Travel nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in Agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, datele primite in Agentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *