SHOPPING PRAGA – Decembrie 2013

PRAGA – Piata de Craciun 2013
Ocazia perfecta pentru cumparaturi in
Piata de Craciun de la Praga!

Se apropie cu pasi repezi sarbatorile de iarna, iar marile orase ale Europei fac ultimele pregatiri pentru asteptatele Targuri de Craciun. Cele mai multe isi deschid portile si isi invita oaspetii din a doua jumatate a lunii noiembrie si pana dupa Anul Nou.

Orasele Europei in care se organizeaza Piete de Craciun vin, an de an, cu oferte care mai de care mai tentante, pentru a atrage cat mai multi turisti dornici sa se bucure de atmosfera grozava.
Frumos decorate, in spiritul Craciunului, pietele oraselor sunt „invadate“ de casute de lemn, din care se vand tot felul de bunatati pentru turistii curiosi si pofticiosi. Miresme de vin fiert cu scortisoara, de wursti proaspeti, cartofi copti in coaja, inecati in branzeturi si mezeluri traditionale, precum si de turta dulce sau alte felurite dulciuri tavalite prin migdale, alune si zahar ars, isi asteapta cumparatorii.

Targului de Craciun de la Pragadeschis din 30 noiembrie 2013 pana in 12 ianuarie 2014 – i se spune „Winter Wonderland“, insa numele lui in limba ceha este “Vanochi trh”. Este unul dintre cele mai lungi targuri din intreaga Europa – pentru ca se inchide dupa Anul Nou -, dar si unul cu cea mai multa istorie. Toata activitatea se desfasoara in centrul istoric al orasului, mai exact in Piata Orasului Vechi si in Piata Wenceslas. In Praga exista si targuri de Craciun mai mici, in Namesti Republiky si in Havelske Trizste.

Pe langa standurile cu suveniruri – unde se gasesc traditionalele papusi cehesti – foarte multe standuri sunt ocupate cu mancare si cu bautura. Gurmanzii au parte si de produse de patiserie traditionale: trdlo – castane prajite sau svarak – vin fiert. Si cum cehilor le plac sarbatorile, isi aduc un brad din muntii Cehiei, pe care il pun chiar in centrul orasului si il impodobesc cu peste 2.000 de beculete. Turistii care merg sa viziteze Targul de Craciun din Praga au parte de zeci de spectacole si concerte. Foarte multe sunt simfonice sau de colinde si se tin in biserici. Nu degeaba capitala Cehiei este numita “Orasul celor 100 de clopotnite”.

Si pentru ca e Craciun, din peisaj nu lipsesc scenele biblice cu oi sau capre de paie, asezate chiar langa bisericutele din oras. Aici, copiii se pot juca cu animalutele si pot trai din plin atmosfera de sarbatoare.

Hotel Olympik 4*

Site: http://en.olympik.cz/olympik


Localizare: hotelul este situat in districtul 8 – Praha Karlin, la 10 minute distanta de mers pe jos fata de Piata Wenceslas.

Facilitati hotel: hotelul oferta restaurant, parcare, bar.

Facilitati camere: camerele sunt dotate cu aer conditionat, TV-sat, telefon, radio, mini bar, safe, uscator de par.


HOTEL

Olympik 4*

Date de plecare

Tarif/persoana in camera dubla/ pachet 4 nopti

30 Noiembrie 2013

7 Decembrie 2013

168 euro

14 Decembrie 2013

160 euro

Tarifele sunt exprimate in Euro/persoana/sejur.

Servicii incluse:

– Bilet de avion Bucuresti – Praga – Bucuresti / zbor cu compania CSA;

– 4 nopti cazare la Hotel Olympic 4*;

– Mic dejun;

– Tur de oras (pietonal) cu ghid vorbitor de limba romana.

Pachetul nu include:

– Taxe de aeroport – 100 euro/persoana;

– Transferul aeroport – hotel – aeroport (optional, aproximativ 60 euro / 2 persoane / dus-intors; 95 euro / 3 – 5 persoane / dus-intors);

– Asigurarea medicala de calatorie (34 ron / persoana).

ORAR DE ZBOR – compania Czech Airlines

– Dus: Bucuresti Otopeni: 15:35 – Praga: 16:30

– Intoarcere: Praga: 12:05 – Bucuresti Otopeni: 14:55

Nota: Orarul de zbor poate suferi modificari pana la data de emitere a biletelor de avion.

NOTA:

Se considera turist inscris orice persoana care plateste un avans de 50% din contravaloarea pachetului  turistic. Diferenta urmeaza a fi achitata cel mai tarziu cu 30 zile inainte de data inceperii calatoriei. In cazul anularii excursiei de catre turistul inscris, penalizarile sunt:

a) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face pana la 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 24-16 de zile înainte de data plecării;

c) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program;

Se va achita pretul stipulat in conditiile si la termenele stabilite in Contractul cu clientul. La inscriere, turistul trebuie sa se asigure ca programul sau pretul pachetului turistic nu a suferit modificari. Turistii au obligatia de a achita taxele suplimentare anuntate inainte de inceperea programului turistic, daca acestea au aparut ca urmare a majorarii taxelor de aeroport, a modificarii orarului de zbor, a taxelor de combustibil anuntate de compania aeriana transportatoare ori a diferentei de schimb valutar.

Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei, cu respectarea – in totalitate – a serviciilor, in anumite situatii speciale, determinate de factori independenti de vointa noastra: in anumite conditii de forta majora, cazarea se efectueaza in hoteluri categorie similara. Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc. nu obliga Agentia la despagubiri sau compensatii;

Compania aeriana are dreptul de a modifica orele de zbor fara a cere acordul Agentiei de turism care deruleaza programul turistic! Prin urmare, Agentia nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul excursiei. Pentru aceste intarzieri, compania aeriana este obligat sa asiste turistii conform regulamentului Parlamentului European nr. 261/2004. Orice problema privind operarea zborului si actiunile adiacente acestuia intra sub competenta transportatorului, biletul de avion reprezentand contractul intre pasager si compania aeriana.

In cazul deteriorarii sau pierderii bagajelor inainte de efectuarea zborului, in timpul zborului ori dupa incheierea acestuia, compania aeriana este singura responsabila si raspunde in fata pasagerilor conform regulamentarilor  EU 2027/1997 si amendamentului 889/2002.

Distributia camerelor la hotel se face in momentul cazarii de catre personalul de la Receptie. Orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la Receptie, asistat de reprezentantul agentiei locale partenere.

Intrarea la cazare la hotel se face dupa orele 16.00, iar eliberarea camerelor va avea loc la orele 12.00.

Categoría hotelurilor si a transportului este atribuita de Autoritatea Nationala de Turism din fiecare tara, conform standardelor proprii. Hotelurile din program se nominalizeaza cu o saptamana inainte de plecare.

Pretul excursiilor optionale depinde de numarul de participanti, iar zilele de desfasurare ale acestora depind de conditiile meteorologice din acea perioada. Toate aceste informatii sunt comunicate de catre reprezentantul agentiei locale partenere. Eventualele reclamatii referitoare la excursiile optionale se fac direct la partenerul local, Agentia noastra nefiind implicata in organizarea sau buna desfasurare a acestora.

Agentia poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistii cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii, oferind alta varianta de excursie la un alt pret sau rambursarea costului excursiei achitate de turistii inscrisi.

ATENTIE! Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – Carte de Identitate (pentru tarile UE) sau pasaport valabil minim 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic etc.) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin. Documentele necesare calatoriei pentru minorii insotiti de un singur parinte sau nici unul le gasiti pe site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro. Conform legislatiei in vigoare, copiii si infantii (pana la 14 ani) calatoresc doar cu pasaportul.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistii pe teritoriul propriu sau de a le permite sa paraseasca teritoriul propriu.

TURIST:

Nume Penume:_________________

Am luat la cunostinta si sunt de acord cu cele mentionate mai sus si cu programul turistic Data/Semnatura:_________________

*
Ca urmare a dinamicii accentuate din turism, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul, motiv pentru care ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Funny Travel nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in Agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, datele primite in Agentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *