Italia – Sardinia

Olbia – Porto Rotondo – La Maddalena – Orgosolo – Nuoro – Alghero- Nuraghe La  Prisgiona – Costa Smeralda- Castelsardo- Corsica

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.
Ai intrat in Senior Voyage Club? Nemaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici.
Vei avea ocazia sa vezi una dintre cele mai incarcate de istorie tari, Italia si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa.
Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea!
Modul de obtinere al  SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care ele functioneaza este disponibil la adresa seniorvoyage.eu
SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut  prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card) la achiziționarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.
Pret: 375 euro/ loc in DBL.
Avans la inscriere: Minim 50%.
Plecare din: Bucuresti.
Date plecare: 18.09, 25.09, 02.10, 09.10, 16.10.
Durata: 7 nopti.
Senior Voyage ofera ca destinatie de vacanta insula Sardinia, care desi este o insula mica, reprezinta un teritoriu vast si plin de surprize. Un teritoriu fascinant, imens prin varietatea cu care poate surprinde ochiul flamand de a acoperi cat mai multi kilometri de peisaj.
Sardinia este la fel de aproape de Tunisia pe cat este de partea continentala a Italiei si aproape atinge insula franceza Corsica.
„Sardegna no est Italia!” sustin sus si tare localnicii si nu ar trebui sa subestimam felul in care Sardinia se distinge de partea continentala a Italiei: cu toate aromele sale africane, o limba de sine-statatoare, mirosul special al unor branzeturi si un spirit independent.
Intreaba orice italian unde ar dori cel mai mult sa-si petreaca o vacanta in Italia si aproape toti iti vor raspunde Sardinia.
Legenda spune ca locuitorii Sardiniei ar fi urmasii lui Sardus, legendarul fiu al lui Hercule. Singurul lucru sigur este ca aici exista o populatie indigena inainte de sosirea fenicienilor si a cartaginezilor. Dovezile prezentei lor sunt raspandite pe intreg teritoriul insulei, de la monumente funerare din piatra, pana la cele peste 7000 de „nuraghi”, ridicate de triburile care au populat Sardinia intre 1500 – 500 i.Hr. Se presupune ca unele dintre aceste misterioase structuri pot avea si 3000 de ani vechime.  Scopul pentru care au fost ridicate, desi unii considera ca a fost doar acela de observare si aparare, este inca invaluit in mister, ca si provenienta populatiei uriase, din care au mai ramas doar niste morminte pe masura.
Cagliari a fost capitala Sardiniei inca din perioada romana si este un loc ce trebuie vizitat de cei care vor sa descopere specificul si istoria acestor locuri. Este un loc surprinzator de atragator, cu un superb centru  vechi, o serie de monumente istorice si  acces usor catre plajele din imediata apropiere si lagunele populate cu sute de pasari flamingo.
Alghero este una dintre cele mai populare statiuni din Sardinia, supranumita “mica Barcelona”, unde ineditul si spectaculosul se intrepatrund. Catalanii au domnit aici vreme de patru secole incepand cu 1354. Influenta catalanilor se face simtita si astazi, atat in limbaj, cat si in stilul arhitectural. Principalele atractii turistice de pe labirintul de alei pietruite ale orasului sunt: Catedrala Piazza del Dumo, Biserica San Francesco si Grota lui Neptun.
Costa Smeralda sau Coasta de Smarald te asteapta cu o multime de plaje superbe, ape turcoaz si statiuni renumite ca: Porto Rotondo, Portisco, Baia Sardinia si cea mai cunoscuta dintre toate, Porto Cervo. Toate sunt la fel de elegante si exclusiviste, dar si vestite pentru misterioasele “nuraghi” – asezari preistorice – renumite in intreaga lume.
Nu trebuie sa ratezi satucuri precum Mamoida, Arizo sau Fonni, care dupa cum le descria poetul Sebastiano Satta, sunt “la fel de indepartate unele de celelalte precum stelele”. Batranii de aici mai poarta si astazi costumele traditionale, fiind unul dintre putinele locuri din Sardinia unde se mai pastreaza portul popular.
Olbia este un oras cu strazi inguste si pavate, cladiri vechi dar si constructii inalte si moderne. Istoria orasului se pierde undeva pe vremea grecilor, urmand apoi perioade de inflorire si decadenta. Olbia este astazi principalul nod maritim si aerian al Sardiniei, fiind invecinat cu numeroase puncte de atractie turistica.
Excursii gratuite:
Olbia
Orasul Olbia detine un splendid golf, incoronat de insula Tavolata, inconjurat de plaje frumoase, de o mare cu o fumusete de smarald si pretutindeni plin cu miresme de mirte si capsuni. Continuam cu un tur panoramic al orasului, vizitand cele mai importante atractii turistice ale Olbiei:  centrul istoric al orasului, Biserica San Simplicio, vechile apeducte romane.
Porto Rotondo
Porto Rotondo este una dintre cele mai importante localitati turistice din Sardinia, fiind asezata in nord-estul insulei. Micul orasel, care este de fapt un port cu 800 de locuri pentru ambarcatiuni , se afla in spatiul dintre golfurile Cugnana si Marinella.
Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD
Nu ratati excursiile optionale:
1. Arhipelagul La Maddalena
Este una dintre cele mai populare croaziere. Vom pleca din portul Palau si ne vom imbarca pe ferry-boat catre Arhipelagul La Maddalena, mai precis spre Insula Caprera (una din cele 7 insule ale arhipelagului). Aici vom vizita orasul si casa muzeu a lui Giuseppe Garibaldi. Vom face un tur panoramic al insulei La Maddalena cu opriri in golfuri pentru vederi panoramice asupra celorlalte insule ale arhipelagului.
2. Nuoro si Orgosolo
Plecam spre Nuoro, in inima Sardiniei. Vom vizita aici Muzeul Vietii si Traditiilor Populare din Sardinia. Aici este prezentata in detaliu cultura populara a Sardiniei. Sunt peste 7000 de exponate prezentate in cadrul expozitiilor permanente, de la haine si bijuterii sau amulete la masti magice, tesaturi, instrumente muzicale, unelte, lucrari de arta populara. Multe dintre piesele expuse au cel putin doua secole vechime si impresioneaza si astazi prin finetea executiei si specificului sardinian. Vom face o plimbare in partea veche a orasului unde vom admira cladirile si strazile clasice, micile magazine cu obiecte de artizanat si suveniruri. Continuam cu satul Orgosolo, cunoscut pe plan international pentru picturile sale celebre. Mai mult de 250 case impodobesc strazile din sat, un adevarat muzeu in aer liber.
Orasul mai este renumit pentru cronicile si actele de banditism de pe vremuri, chiar daca oamenii in zilele noastre sunt ospitalieri, cantand pe strazi melodii traditionale.  Vom incheia ziua cu o  plimbare pe frumoasele strazi de piatra pline cu restaurante si cafenele.
3. Alghero
Plecam de dimineata cu autocarul, indreptandu-ne spre orasul in care aerul medieval se imbina cu cel modern. Incepem excursia noastra cu vizitarea catedralei Sf. Maria. Inceputa in 1570, Catedrala Sfanta Maria a fost deschisa in 1593, insa constructia s-a terminat in 1730. Originar, catedrala conserva un stil gotic-catalan asa cum se vede si in cele cinci capele precum si la baza clopotnitei, insa naosul si cele doua nave laterale sunt in stil renascentist tarziu. Dupa-amiaza vizita optionala la Grota lui Neptun cu barca din portul Alghero, sau pe jos de la promontoriu de Capo Caccia de-a lungul unei scari de 654 de trepte.
4. Nuraghe La Prisgiona – Costa Smeralda
Vom porni in cursul diminetii spre unul dintre locurile cele mai sacre ale aceste insule si anume Nuraghe. Simbol al Sardiniei, constructiile megalitice din Nuraghe, dateaza din epoca bronzului si aveau functia de locuinta si castel.  Ne vom indrepta apoi spre partea cea mai frumoasa a insulei: Costa Smeralda,  cu plajele sale superbe si apele turcoaz. Vom trece si prin Porto Cervo, statiune exclusivista, infiintata de printul Aga Khan Karin in 1960,  in al carei port ancoreaza cele mai scumpe yachturi. Foarte multe vedete au resedinte de vacanta aici.
In cursul pranzului vom opri in Baia Sardinia unde se va lua masa.( jumatate de zi).
5. Castelsardo
Organizam  o excusie de jumatate de zi in medievalul orasel Castelsardo, asezat pe o stanca in dreptul golfului Asinara, oferind o priveliste minunata. Orasul a fost fondat de familia Doria, castelul orasului gazduind un muzeu. Ca obiective turistice nu putem rata Biserica Santa Maria- gasim statuia Christului negru si Catedrala San Antonia Abate- exista pe altar pictura unui artist al Sardiniei al carui nume nu se cunoaste
6. Corsica-Bonifacio
La 70 de m inaltime, pe rocile calcaroase ale Stramtorii Bonifacio se ridica cetatea Bonifacio.  Cladirile medievale ale orasului se imbina cu  boutiq-urile cu aer frantuzesc si strazile impanzite de terase. Principalele obiective turistice sunt Biserica Santa Maria Majore, o constructie ce dateaza din sec XII, Strada Imparatilor care in trecut era cea mai populata strada si care pastreaza si astazi casa unde Napoleon a locuit o perioada. Poarta Genoveza ofera o priveliste minunata asupra portului.Cea mai animata strada este Strada Doria, conducand in centrul orasului de unde se poate ajunge la faimoasele scari ale lui Aragon ce sunt vegheate inca din sec IX de un frumos turn.
SERVICII INCLUSE:
– Biletul de avion Bucuresti – Alghero – Bucuresti (zbor direct);
– Transfer aeroport– hotel– aeroport;
– 7 nopti de cazare la hotel 4*;
– Mic dejun + cina +  1 pahar de apa si vin la masa;
– 1/2 zi excursie optionala inclusa (Olbia);
– Asistenta turistica pentru intreaga perioada.
BONUS!!!
1. 1/2 zi excursie optionala  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Porto Rotondo).
2. Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.
3. Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.
4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior.
TARIFUL NU INCLUDE:
– Taxele de aeroport 95 euro/persoana;
– Asigurare storno – nu este obligatorie insa agenta va sfatuieste sa o procurati;
– Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale;
– Taxa de statiune (se va plati la hotel, 1-2 euro/zi/persoana).
BINE DE STIUT!
Turistii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare.
Limita de bagaj admisa pentru bagajul de cala este de 30 Kg/ pasager si pentru bagajul de mana este de 10 Kg/ pasager (dimensiunile sunt: 55x40x20 cm).
Pasagerii ce urmeaza a calatori in baza acestui contract beneficiaza, in mod gratuit, de prima piesa de bagaj de cala/segment de zbor/pasager. Pasagerii care vor avea mai mult de o piesa bagaj de cala, vor achita taxa aferenta acestui serviciu auxiliar, in conformitate cu conditiile de calatorie.Nu trebuie sa introduceti in bagajele dumneavoastra obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor.
Orarul de zbor se poate modifica, astfel, el va fi comunicat cu exactitate inainte de plecare.
Clasificarea hotelurilor este data de institutiile autorizate din Italia in functie de normele impuse de acestea.
FORMALITATI:
La frontiera  este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau a unui pasaport valabil minim 6 luni. Nu sunt obligatorii asigurarea medicala de calatorie si  asigurarea storno, insa, agentia va recomanda sa le aveti. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca armatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel puțin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.

Hotel Palau 4*

SITE: www.palauhotel.it
Localizare: Hotelul Palau este unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Sardinia si este amplasat la numai cateva minute de mers pe jos de centrul statiunii turistice Palau. Hotelul este situat in partea superioara a statiunii turistice Palau, in resortul Gallua, cu o vedere de o frumusete extraordinara spre Maddalena, Caprera si alte insule ale arhipelagului La Maddalena si Caprera. Hotelul este amplasat la aproximativ 500 de metri de la plaja si ofera zilnic serviciu de transfer gratuit hotel-plaja-hotel.
Facilitati camere: Din cele 97 de camere, majoritatea au vedere la mare, sunt elegant mobilate, au baie proprie, telefon cu linie in afara, TV color, mini-bar, uscator de par in bai, aer conditionat, terasa panoramica.
Facilitati hotel: Hotel dispune de 2 piscine: una pentru copii si alta pentru adulti, centru spa, fitness, solar, internet point, wireless si  un centru de conferinte, echipat cu amplificare si traducere simultana, care poate gazdui
aproximativ 150 de oameni, dar se pot transforma in zone de divertisment cum ar fi: bar cu pian, discoteca. Hotelul ofera clientilor sai posibilitatea de a organiza activitati sportive cum ar fi: tenis, wind-surf, navigatie, calarie. Aveti posibilitatea de a inchiria masini, scutere, biciclete si barci.
REDUCERI SI SUPLIMENTE:
Supliment SGL 100 euro;
Reducere a 3-a persoana 50 euro;
Copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro;
Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro in camera cu doi adulti.
UTIL SI PRACTIC:
Limba oficiala este sarda, care are multe cuvinte care sunt mai apropiate de cele din limba romana decat de latina sau italiana
Moneda nationala este euro.
Ora locala: GMT + 1 (GMT + 2 intre lunile martie si octombrie).
Clima este in principal mediteraneana, cu o primavara si o toamna in principal mediteraneana, fiind influentata de Oceanul Atlantic si de masele de aer cald din Africa.

Temperaturi medii Sardinia

Octombrie

Septembrie

22°C

17°C


Bacsisul: in restaurantele unde serviciile nu sunt incluse in nota de plata (servizio), bacsisul de este 10-15% din pretul consumatiei. La hoteluri, puteti lasa pentru cameriste si portari aproximativ 50 eurocenti (1 euro daca va cheama taxiul).  In hotelurile de lux, pretul se dubleaza. Taximetristii se asteapta sa primeasca 10% din costul calatoriei.
Bucataria nationala este cunoscuta pentru varietatea de preparate din fructe de mare, combinate cu preparate din carne si din legume puternic condimentate cu plante locale si servite cu vinuri specifice regiunii si deserturi care au la baza branza din lapte de oaie sau capra. Felul favorit de mancare din Sardinia include paste, spaghetti con Bottarga, icre uscate de chefal presate, Malloreddus care este un gnocchi aromat cu sofran si servit cu sos de tomate.
Etichete si obiceiuri locale:  Cand va intalniti cu cineva, oriunde ati fi, adresati un simplu buon giorno (buna ziua) sau buona sera (buna seara). Nu folositi familiarul ciao (buna sau la revedere) cu necunoscuti. „Te rog” se spune per favore , „multumesc”- grazie si „cu placere” – prego. Sarutul pe ambii obraji este o forma de salut extrem de des folosita intre cunoscuti, atat femei cat si barbati. Italienii se imbraca conservator in majoritatea ocaziilor, asa ca orice abatere de la acest stil va sari imediat in ochii tuturor.
Shopping: Italia este paradisul cadourilor si al bunatatilor rare. Delicatesele culinare sunt preferatele turistilor. Lenjeriile, matasurile, dantelele, panzeturile, marmorajele si bijuteriile sunt usor de tansportat. Mai lasa-ti loc in bagaje si pentru vinuri, haine si obiecte de lux, in special ustensile de bucatarie, stiut fiind faptul ca designerii italieni exceleaza in acest domeniu. Magazinele cu reputatie iti pot livra produsele de mari dimensiuni, cum ar fi obiectele de ceramica, piesele de mobilier sau antichitatile, direct acasa.
In general, magazinele mici sunt deschise de martea pana sambata, intre 08:00 si 13:00 si 15:30 si 20:00. Majoritatea sunt inchise lunea sau o jumatate de zi in orice alta zi a saptamanii. Pe timpul verii programul de lucru poate suferi mici modificari: se deschid dupa-amiaza,tarziu, pentru a evita caldura inabusitoare. In marile orase, in special in cazul magazinelor universale si de haine, exista tot mai mult tendinta de adoptare a unui program full-time (orario continuato) intre 09:00 si 20:00, de luni pana sambata( si, ocazional, duminica).
De obicei, supermarketurile si magazinele universale accepta cardurile de credit si cecurile de calatorie; la fel si magazinele de haine si de incaltaminte. In cazul bacaniilor si al magazinelor mici, in principiu trebuie sa ai cash la tine.
Telefoane de urgenta: Politia- 112, Urgente- 113, Pompieri- 115, Salvare- 118.
Ambasada Romaniei in Italia este la Roma. Adresa: Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 Roma. Telefon urgenta: 0039 06 808 45 29
OBSERVATII:
*Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur.
BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.
* Excursiile optionale pot suferi modificari, iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.
* Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.
* Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.
* Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.
* Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.

*
Ca urmare a dinamicii accentuate din turism, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul, motiv pentru care ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Funny Travel nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in Agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, datele primite in Agentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *