CIRCUIT  IORDANIA TARA DE VIS -PASTE SI 1 MAI

8 ZILE /7 NOPTI in perioada  30 Aprilie – 7 mai 2016-Reducere Early Booking pana la 15.03.2016!

Traseu: Aqaba – Wadi Araba – Marea Moarta – Betania – Locul Botezului Domnului Isus Histos Vechea Gadara – Um Qais – Pestera Maica Domnului – Anjara – Jerash – Amman Castelele si Palatele din Desert – Madaba Biserica Crestina Ortodoxa Sfantul Gheorghe – Muntele Nebo – Mormantul lui Moise – Drumul Regilor – Mekawir – Site-ul istoric unde a domnit Irod cel Mare si locul in care a fost Decapitat Sf.  Ioan Botezătorul – Castelul Kerak – Petra – Ain Musa – Wadi Rum.

Participantii la acest Circuit vor avea posibilitatea de a vedea aproximativ 100 de site-uri de importanta biblica. Avem in vedere ca incepand cu Avraam si Moise si continuand cu Ioan Botezatorul si Isus Hristos – parintii fondatori ai celor trei traditii monoteiste -, toate actiunile intreprinse de acestia sunt strans legate de peisajul iordanian. Chiar daca nu esti o persoana religioasa prin natura, vizitarea aceste locuri cu semnificație biblica poate reprezenta o decizie importanta si o experienta spirituala de neuitat.

Ziua 1:
Sosire pe Aeroportul International din Aqaba (AQJ), intalnire cu reprezentantul local al Agentiei, asistenta privind formalitatile vamale, transfer la hotelul ales, check–in  si cazare. In continuare, zi libera pentru relaxare si plaja in Aqaba.

Ziua 2:
Dupa Micul dejun, ne vom indrepta spre Wadi Araba, de-a lungul malul Marii Moarte pentru a vizita Betania. Locurile istorile din Betania dincolo de raul Iordan reprezinta locul sfant (cunoscut din Biblie – Ioan 1:28 si 10:40 si din textele bizantine si medievale) unde Ioan Botezatorul l-a botezat pe Isus Hristos in apa din albia larga a Iordanului. Zi libera la Marea Moarta (cel mai jos punct de pe pamant) pentru plaja, apoi se pleaca spre Amman pentru cazare si Cina.

Ziua 3:
Dupa Micul dejun, se porneste spre nordul Iordaniei la Umm Qais (Vechea Gadara), care dateaza din secolul al doilea e.n., strazi cu coloane, amfiteatre, biserici, temple si marele forum Roman. De acolo, puteti admira Inaltimile Golan si Lacul Tiberius. Vom vizita apoi orasul Anjara (desemnat de catre Vatican drept loc de pelerinaj – Millenium 2000). Se merge mai departe pentru a se vizita Anjara. Urmeaza un pelerinaj la
Biserica Mountain a Maicii Domnului – o pestera reconstruita, care este venerata ca un loc prin care Isus Hristos si Mama sa – Fecioara Maria au trecut in timpul calatoriei lor dinspre Marea Galileei, catre orasele Decapolis, Betania (dincolo de Iordania) si Ierusalim. Vom merge in continuare spre nord pentru a vizita splendida conservare a ruinelor greco – romane ale orasului Jerash. Intoarcere la Amman pentru cazare si Cina.

Ziua 4:
Dupa Micul dejun, ziua
incepe cu un tour al orasului Amman, apoi se continua explorarea partii de est a Iordanului (castelele si palatele desertului construite de Umayvad Caliphs,  in secolul al 8-lea e.n.). Castelele si palatele au fost construite in desertul iordanian in scopul mentinerii rutelor de caravane si pentru a asigura loialitatea triburilor de iordanieni (in plus, au fost construite si  cabane de vanatoare pentru ca sa se bucure de calarie, vanatoare si baie). In final, transfer la Amman pentru cazare si Cina.

Ziua 5:
Dupa Micul dejun, se pleaca spre Towaros Madaba, orasul de mozaicuri. Acest oras are o istorie lunga, fiind mentionat pentru prima data in Biblie si in Mesha Stelle (cand era un oras mobit). Se viziteaza Biserica Crestina Ortodoxa Sf. Gheorghe, harta mozaic din Ierusalim, Palestina, Iordania, Israel  si Egipt.

Se contiua traseul spre  Muntele Nebo, unde se face un tur al Mormantului lui Moise si se vede locul de unde Moise a privit spre tara Fagaduintei. In zona se gasesc ruine de de acum 400 – 600 de ani, biserici ale caror pardoseli sunt inca acoperite cu un mozaic minunat. Se continua traseul, mergandu-se pe Drumul Regilor, catre Mekawir, dealul unde se afla candva palatul regelui Irod Antipa. Traditia spune ca in timp ce Solomeea a dansat pentru Irod,  Sf.  Ioan Botezătorul a fost decapitat. Se viziteaza  locul istoric unde a fost palatul regelui Irod cel Mare, apoi se pleaca la Castelul Kerak (unul dintre cele mai bune exemple de constructie din timpul Cruciadelor) , dupa care continuam drumul spre una  dintre cele 7 Minuni ale lumii, Petra, pentru cazare si cina.

Ziua 6:

După Micul dejun, incepe explorarea uneia dintre cele 7 Minuni ale lumii, cu o plimbare calare pana in Siq (Canyon), urmata de un tur al Siq-ului – la Trezorerie, Centrul orasului, Mormantul regal, Teatru, Locul de jertfa, Mormintele Romane si multe altele, inainte de a pleca spre Wadi Rum (“Valea Lunii”), unde veti gasi aventura si veti simti romantismul Desertul Arabiei. Wadi Rum este ca un moonscape (peisaj selenar) de vai vechi si munti din piatra erodata de travertin, crescand din nisipuri colorate albe si roz. Va veti bucura de un safari timp de 2 ore pentru a explora  ceea ce a simtit si Lawrence al Arabiei, vizitand totodata si cele mai spectaculoase obiective ale Wadi Rum, precum si locurile unde s-au filmat pelicule celebre precum Lawrence of Arabia (1962), Red Planet (2000), The Mummy Returns (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), The Martian (2015). Dupa aceasta experienta, ne va astepta o Cina in stil beduin cu o petrecere superba. Dupa  miezul noaptii, luminile se sting pentru a observa un cer pur si plin de stele, care va va impresiona, cazare Wadi Rum.

Ziua 7:

Dupa Micul dejun, transfer la Aqaba, zi libera la Marea Rosie, cazare si Cina.

Ziua 8:

Dupa Micul dejun, check – out, transfer la Aeroportul International din Aqaba (AQJ) si formalitati de imbarcare spre Bucuresti.

Pretul Include :

* Bilet avion (Zbor Charter TAROM ) Bucuresti (OTP) –  Aqaba (AQJ) Bucureti (OTP);
* Asistenta turistica la sosire si la plecare;
* 7 nopti cazare cu Demipensiune la hotelurile alese;
* Transferuri in concordanta cu programul prezentat cu Autocar dotat cu aer conditionat;
* Taxele de intrare la siturile mentionate in program, inclusiv in Petra si calarie pe cai (pe distanta de 800 m);
* Ghid vorbitor de limba romana pe perioada vizitelor;
* 2 ore 4×4 Jeep safari in Wadi Rum;
* Viza iordaniana gratuita (ea costa normal 60 de dolari, insa se acorda gratuit pentru participanti daca solicitarea participarii se face cu cel putin 10 zile inainte de plecarea in Circuit);
* Asigurare Medicala.

Pretul nu Include:

* Pranz in ziua de Paste la Marea Moarta – tarif = 25 USD/persoana (OBLIGATORIU acesta se achita in cadrul Agentiei);
* Taxa de aeroprot = 113 USD (OBLIGATORIE acesta se achita in cadrul Agentiei);
* Cheltuieli de natura personala;
* Bauturile la mese si alte mese decat cele mentionate in program.

Cazare la: Hoteluri de 3* disponibile Hoteluri de 4* disponibile Hoteluri de 5* disponibile
Nr. nopti cazare si tip masa
Aqaba Mina House Marina plaza Radisson Blu 2 nopti, Demipensiune
Amman Ream hotel Amman West Hotel Regency Palace 3 nopti, Demipensiune
Petra Edom Hotel Petra Panorama Marriott Petra 1 noapte, Demipensiune
Wadi Rum Dissi Campsite (Hillawi) 1 noapte, Demipensiune

Tarif / persoana in dubla
Hoteluri de 3* Hoteluri de 4* Hoteluri de 5*

799 $ pe persoana 887 $ pe persoana 1.087 $ pe persoana
Supliment Single Room
134 $
227 $ 357 $

NOTA:

Oferta este valabila pentru rezervare timpurie (Early Booking) a pachetului turistic pana la data de 15.03.2016 pentru plecarea din 30 Aprilie 2016, cu zbor Charter Tarom Bucuresti – Aqaba – Bucuresti.

Oferta pentru Circuit de 8 zile (7 nopti de cazare) Iordania, cu masa tip Demipensiune inclusa in tarif, cu plecare in perioada 30 Aprilie – 7 mai 2016 beneficiaza de reduceri consistente de preturi, insa dispune de un numar limitat de locuri !!!

La frontiera este obligatorie detinerea unui pasaport turistic valabil minim 6 luni de la data terminarii sejurului! Pasapoartele temporare cu valabilitate de 1 an sunt admise doar daca respecta conditia de mai sus. Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic etc.) sau alta cetatenie decat cea Romana sunt rugate sa se intereseze (la Ministerul roman al Afacerilor Externe sau la Ambasada Iordaniei la Bucuresti) in ce conditii pot calatori!

Minorii care calatoresc insotiti de unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la frontiera acordul parental al parintelui care nu insoteste minorul, obtinut la notariat. Minorii care calatoresc neinsotiti de parinti, trebuie sa prezinte la punctul de frontiera acordul parental al ambilor parinti, obtinut la notariat, iar adultul insotitor trebuie sa detina cazierul judiciar valabil. Pentru orice alte informatii cat mai actualizate cu data plecării va rugam să accesati www.politiadefrontiera.ro .

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi tuirstii sau de a le permite sa paraseasca teritoriul propriu. Asigurarea medicala de calatorie este obligatorie.

Profita de reducerea speciala Early Booking aflata in promotie !!!

Nu rata ocazia !!!

*

Ca urmare a dinamicii accentuate din turism, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul, motiv pentru care ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Funny Travel nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in Agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, datele primite in Agentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *