PREZENTARE GENERALA

Asezare geografica
Hurghada se afla in estul Egiptului, pe malul Marii Rosii, la aproximativ 400 km est de Cairo, capitala tarii. Situata la 395 km sud de Suez, Hurghada reprezinta scaunul regiunii Marii Rosii, fiind una dintre cele mai bune statiuni egiptene.

Principalele atractii turistice:

In afara de moschea cu doua turnuri si cladirea guvernamentala, cel mai important obiectiv turistic este muzeul si acvariul amenajat in cladirea Institutului de Biologie Maritima a Universitatii din Cairo. Alte atractii turistice sunt Mons Claudianus (ruinele unei vechi asezari romane), Manastirea Sf Paul, Manastirea Sf. Anton.

La 5 km sud de oras s-a inceput construirea hotelurilor moderne. Orasul de pe malul marii are doua centre: Downtoun-ul, vechiul oras cu bazarul si noul centu de magazine si banci, Shequalla.

Cu peste 20 km de hoteluri de-a lungul plajei, Hurghada satisface nevoile oricarui turist, de la scufundari si windsurfing pana la safari in desert. În Marea Roşie sunt cele mai frumoase lanţuri de corali din lume, şi sute de specii de peşti tropicali, vizibili la numai 10 metri de mal. Atmosfera in Egipt este una de veselie permanentă, vegetaţia luxuriantă şi luxul hotelurilor făcându-te să te simţi în Paradis.

Hurghada nu se poate mandri cu palmieri deoarece este situat la intalnirea dintre desert si mare. Aceasta localizare are insa si avantaje. Pentru ca este localizat astfel aproape in permanenta bate vantul, spre bucuria surferilor si a celor carora nu le place caldura mare.

Clima
Orasul beneficiaza de un climat de tip desertic, care pastreaza umiditatea foarte scazuta. Exista intotdeauna briza care va va racori, desi temperaturile ajung pana la 38 grade Celsius vara si pana la 26 grade Celsius in luna Februarie.

Temperatura apei cristaline nu coboara niciodata sub 21 grade astfel fiind ideala tot anul pentru scaldat si scufundari. Recifurile de corali sunt atat de aproape de supafata apei incat din departare par a fi niste insule. Datorita climei placute, soarelui stralucitor, adierii usoare a vantului este paradisul surferilor si a celor ce iubesc scufundarile.

Orasul dispune de aeroportul international El Gouna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *