Prezentare generala

Sharm el Sheikh este – fara indoiala – cea mai frumoasa statiune la Marea Rosie din Egipt si este situata in sudul Peninsulei Sinai. Soare, mare cu apa cristalina si nisip, hoteluri de toate categoriile si pentru toate buzunarele, servicii de calitate, sporturi acvatice si multa multa distractie: acesta este Sharm el Sheikh.

Puncte de atractie
Marea Rosie este numita – datorita recifelor de corali – una dintre cele sapte minuni ale lumii; acest aspect combinat cu frumusetea muntilor care din loc in loc coboara pana la mare si cu soarele care straluceste tot timpul anului fac din Sharm destinatia perfecta de vacanta. Centrul statiunii se numeste Naama Bay si seara se transforma intr-o adevarata mare de lumini si oameni in cautare de magazine, cazinouri sau pur si simplu cafenele unde pot bea un ceai sau o cafea traditionala, un suc proaspat de fructe sau fuma o “sisa”. Nu ratati aceasta experienta. Sharm el Sheikh este o adevarata Mecca pentru pasionatii de scufundari sau snorkeling si din acest punct de vedere, statiunea si hotelurile sunt foarte bine pregatite cu numeroase centre unde se ofera echipament sau cursuri cu instructori profesionisti. Apa Marii Rosii este limpede, curata , iar plajele sunt foarte aproape de recifele de corali. Pentru cei care doresc o vacanta activa, operatorii locali ofera o gama variata de excursii: de la vizitarea obiectivelor culturale situate in apropierea statiunii (Manastirea Sf. Ecaterina si Muntele lui Moise) la diving si aventura in desert.

Cumparaturi
Pasionatii de cumparaturi trebuie sa stie ca magazinele de toate tipurile din statiune ofera bijuterii din aur si argint, articole din piele sau suveniruri la preturi accesibile.

Clima
Temperatura aerului este ridicata ziua (Octombrie -32 grade, Noembrie – 26 grade, Decembrie – 21 grade, Ianuarie – 23 grade, Februarie – 24 grade, Martie – 26 grade, Aprilie – 22 grade) Temperatura scade multe seara (Octombrie – 18 grade, Noembrie – 15 grade, Decembrie – 12 grade, Ianuarie – 12 grade, Februarie – 12 grade, Martie – 14 grade, Aprilie – 16 grade). Apa marii (Octombrie – 25 grade, Noembrie – 24 grade, Decembrie – 24 grade, Ianuarie – 22 grade, Februarie – 21 grade, Martie – 21 grade, Aprilie – 22 grade).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *