Essential Peru: istorie, cultura si cunoastere

LIMA – AREQUIPA—CANIONUL COLCA—PUNO – LACUL TITICACA – CUSCO – MACHU PICCHU

Durata: 13 zile in Peru

Grad de dificultate: usor

Elementele definitorii ale programului — Highlights:

 

 • Lima
 • Cartierul Miraflores
 • Puno
 • Lacul Titicaca
 • Ecoturism in Amantani
 • Insula Taquile
 • Cusco
 • Trenul Vistadome
 • Valea Sacra
 • Machu Picchu

PROGRAMUL COMPLET, DETALIAT:

Ziua 1: Aterizare in Lima.

Ne vom intalni la aeroportul Jorge          Chavez din Lima cu ghidul nostru si        vom fi transferati la hotelul nostru         din Miraflores (Lima), timp in care     ghidul ne va raspunde tuturor curiozitatilor noastre cu privire la    noile imprejurimi. Timp liber pentru relaxare.

Ziua 2: Lima tur ghidat. Mic dejun si pranz.

Include vizite la Muzeul aurului si cartierul Miraflores.

Miraflores     este un cartier placut, usor de strabatut, ce detine un numar mare de restaurante bune, baruri si facilitati. Din centrul comercial Larcomar vom putea admira spectaculoasa priveliste ce ni se arata peste Oceanul Pacific si litoralul accidentat din      Lima. Dupa-amiaza/seara este libera pentru ca noi sa ne putem bucura de relaxare sau de frumoasele imprejurimi pe care le putem explora.

Ziua 3: Lima—Arequipa (mic dejun).

Dimineata veti fi transferati  la aeroportul din Lima pentru un scurt zbor intern spre elegantul oras colonial Arequipa. Vom incepe apoi turul prin a vizita acest oras  special, construit aproape in totalitate din roca  vulcanica alba (,sillar”). Arequipa este situat la 2400m deasupra  marii, fiind pazit de vulcanii ce au ridicat muntii Anzi:   Misti (5,822m), Chachani (6,057m) si Pichu-Pichu          (5,669m) si ale caror varfuri sunt mereu acoperite de     zapada.

Dupa ce vom trece prin Piata Publica, unde vom vedea si Catedrala, ne vom indrepta spre bine cunoscuta atractie a orasului – Manastirea Santa Catalina – inchisa pana la 1970, acesta este locul in care au trait peste 400 de calugarite, ceea ce a facut manastirea fie privita ca un mic oras autonom, in centrul Arequipa.

 

Ziua 4: Arequipa—Canionul Colca (mic dejun).

Aventura incepe dis de dimineata, cand suntem preluati de autobuzul ce ne va duce la Canionul     Colca. Intreaga calatorie spre canion va fi spectaculoasa, prin traversarea noastra a campiei           altiplanice, campie ce se afla la 4000 de metri deasupra nivelului marii. Vom trece prin mici sate si vom avea posibilitatea sa vedem localnicii ce isi plimba turmele de lame si de alpaca. Vircuna este specia din care se trag lama si alpaca, si o vom putea vedea in timp ce vom trece prin Rezervatia Aguada Vlanca Vicuna. Orasul Chivay (3633 m) se afla pozitionat la intratea in canion. Vom ajunge la Chivay la inceputul/ mijlocul amiezii. Aici doi vulcani impozanti traseaza conturulul orizontului: Sabancaya (inca activ) si Ampato (6,288 m). Dupa o zi lunga pe drumuri, ne vom relaxa la baile termale din Chivay.

Ziua 5: Canionul Colca—Puno (mic dejun si pranz).

Plecam de dimineata si ne vom indrepta spre Cruz del Condor, un extraordinar punct de observatie, ce ne ofera o priveliste asupra celei mai adanci sectiuni din Canionul Colca. Aici vom avea sansa sa observam   Condorul Anzilor, cea mai mare pasare din lume. Dimineata devreme, aceste pasari asteapta curentii calzi de aer, ce se ridica din adancurile canionului, pentru a le ridica cat mai sus, astfel reusind sa localizeze mai usor animalele ranite sau lesurile, cu care acestea se hranesc. Dupa acest interesant spectacol al naturii, vom face o plimbare in cadrul unei comunitati andine, pentru a le descoperi stilul de viata. Ne intoarcem apoi la hotel pentru a ne lua masa de pranz si sa plecam cu autobuzul spre Puno – aflat pe malul Lacului   Titicaca. Ne vom petrece noaptea la un hotel de pe malul lacului.

 

 

Ziua 6. Eco-turism in Amantani. Cultura si stilul de viata al localnicilor din preajma Lacului Titicaca. Mic dejun, pranz si cina.

Dupa ce ne vom face check out-ul de la hotel, vom face o mica excursie pana la debarcaderul din Puno, unde ne asteapta barca ce ne va duce in largul lacului. Mai intai vom vizita satele tribului Uros, o populatie ce s-a adaptat aceastei zone, construindu-si barcile si casele din trestia ce creste in jurul lacului si asigurandu-si necesarul din hrana prin pescuit si vanatoare. Dupa ce vom petrece timp alaturi de oamenii din Uros, ne vom de deplasa spre Insula Amantani, unde ne vom petrece noapte in compania famililor locale. Dupa ce ne vom caza aici, vom pleca intr-o plimbare pe crestele cele mai inlte ale insulei, alaturi de ghid, de unde vom putea admira frumosul apus ce se lasa peste Lacul Titicaca si peste intreaga istorie a acestor meleaguri – despre care vom afla mai multe cand ne vom intoarce la cazare. Mic dejun, pranz si cina incluse.

 

Ziua 7: Experienta in Insula Taquile. Intoarcere in Punto. Mic dejun

Lasam in urma Amantani si ne indreptam spre Insula Taquile, insula pe care candva au trait incasii si unde vom lua parte la un spectacol demonstrativ de tehnici de tesut traditionale. Cat vom sta pe insula, ne vom savura pranzul ce va fi reprezentat de pastrav, proaspat prins din lac, si fructe si legume ce cresc in aceste zone. Mai tarziu ne vom intoarce cu barca la Puno, si ne vom reintoarce la hotelul nostru, pentru a avea o noapre linistita pe malul Lacului Titicaca.

 

Ziua 8: Pe urmele culturilor antice de la Puno la Cusco. Mic dejun

Astazi vom strabate intregul drum de la Puno la Cusco, intr-o calatorie ce va dura aproximativ 9 ore. Cusco se considera ca ar fi fost capitala oficiala a Imperiului Incas. Astazi orasul este unul elegant si inflortitor. De-a lungul drumului ne vom opri pentru a admira si vizita diverse zone si monumente  precum: turnurile ingropate de la         Sullustani, superba priveliste din La Raya – cel mai inalt punct prin care vom trece pe acest drum, ruinele        Templului Viracocha – unul dintre cele mai sacre situri incase, deoarece in mitologia incasilor, Viracocha este creatorul tuturor vietatilor si zeilor incasi. Odata ajunsi la Cusco, vom fi cazati la hotel, dupa care ghidul nostru ne va face o scurta prezentare a itinerariului zilelor ce urmeaza. Seara este libera, avand posibilitatea de a explora viata de noapte a orasului .

Ziua 9: Incursiune in cultura incasa, capitala Imperiului Incas – Cusco. Mic dejun.

In decursul zilei de astazi vom avea intreaga dimineata la dispozitie pentru a ne relaxa si a explora singuri frumosul oras. La ora 14:00 ne vom intalni cu ghidul local la hotel, care ne va face un tur al  orasului si al imprejurimilor, luand pe rand, cele mai impresionante monumente din Cusco si plasandu-le in contextul evenimentele cataclismice, ce au avut loc aici in secolul al XIV-lea, cand a avut loc coliziunea celor mai mari culturi ale lumii.

Vom vizita: Catedrala Santo Domingo, Koricancha, Templu Soarelui, centrul ceremonial de la Sacsayhuaman – ale carui ziduri impresionante au fost construite din roci sculptate individual, cea mai mare de acest fel cantarind peste 125 de tone.

Festivalul Quechua al Inti Raymi, se incheie in dreptul acestor ziduri in fiecare an in iunie – un adevarat spectacol al culturilor indigene. Parasim Sacsayhuaman, si            ne indreptam spre siturile incase: Quenco, Puka Pukara si Templul lui Tambo Machay. Dupa acest tur, ce va dura in jur de 5 ore, ne vom intoarce la hotel si ne vom bucura de timpul liber ce ne-a mai ramas din aceasta seara.

 

Ziua 10: Cusco si Valea Sacra. Mic dejun si pranz.

Plecam din Cusco cu autobuzul. Pe drum vom putea observa populatia rurala. Indata ce iesim din Cusco vom fi intampinati de maiestoasele piscuri crestate ale lantului muntos Vilcanota, ce au peste 5000 de metri. Localnicii credeau si inca mai cred ca acesti munti sunt Apus(zeu). Vom trece prin piata din Pisac, iar dupa ce ne vom lua pranzul, ne vom continua drumul spre Ollantaytambo, un alt oras agricol, aflat in aceasta vale. La intoarcere spre Cusco, ne mai oprim in satul Chinchero, ce separa Valea Sacra de Cusco. Dupa ce vom vizita piata centrala si biserica, ne vom intoarce la hotelul nostru din Cusco.

Ziua 11: Calatorie fantastica cu trenul Vistadome. Mic dejun si cina.

Ne trezim de dimineata pentru a fi transferati la gara, de unde vom lua un tren deosebit, ce ne va duce la Aguas Calientes, un           mic orasel ce se gaseste la baza ruinelor de la Machu Picchu. Trenul ,Vistadome” are un acoperis decapotat, facut din sticla, special creat pentru ca noi sa putem admira mai bine frumoasele zone pe care le vom traversa.

Ziua 12: Machu Picchu – misterele din ceata—Cusco Mic dejun

Ne vom incepe ziua devreme, pentru a ajunge la incredibilul oras Machu Picchu, ce este pozitionat transzonal pe varful muntelui, la o altitudine de peste 2380 de metri si este inconjurat de paduri cetoase si piscuri inalte. Acest loc a ramas neatins pana cand a fost descoperit de profesorul Hiram Bingham de la Universitatea Yale, intr-una din expeditiile sale arheologice. Pana in prezent nu a fost elucidat scopul pentru care acesta a fost ridicat. Dupa ce vom face un tur ghidat al acestei zone, vom avea timp sa admiram ruinele sau pentru cei mai curajosi dintre noi, avem posibilitatea sa urcam varful Huayna Picchu ( pentru aceasta se plateste o taxa suplimentara ce trebuie platita in avans) . Ne intoarcem la Aguas Calientes si luam trenul spre Cusco. De aici veti fi transferati inapoi la hotel.

Ziua 13: Inapoi spre Lima. Timp liber si relaxare. Mic dejun inclus.

Ne intalnim de dimineata pentru a va face transferul la aeroportul din Cusco, de unde vom lua zborul    intern spre Lima. Si apoi zborul de conexiune spre casa.

       
       

Oferta speciala program individual minim 2 pax—plecare oricand in 2017 TOATE SERVICIILE LA SOL SI ZBORURILE INTERNE INCLUSE!

Categorie unitati de cazare Grup

minim

Gid vorbitor de limba engleza Pret pachet servicii la sol si zboruri interne/persoana in DBL Supliment single
Hoteluri, lodge si unitati

traditionale de 3*+ si 4*

Individual

Min 2 pax

DA 1595 EUR 325 EUR

*Tariful serviciilor la sol include si zborurile interne Lima—Arequipa si Cusco—Lima

 

 

 

Hoteluri disponibile pentru acest program:

 • 2 nopti cazare Hotel San Augustin Colonial
 • 1 noapte cazare Hotel La Casa de mi Abuela
 • 1 noapte cazare Hotel Colca Llaqta
 • 2 nopti cazare Hotel Qelqatani
 • 1 noapte cazare la o familie locala pe lacul Titicaca
 • 4 nopti cazare Hotel Casa Andina Plaza
 • 1 noapte cazare Hotel Winaywayna

*In cazul in care hotelurile de mai sus nu vor fi disponibile la momentul rezervarii, se vor oferi alternative similare.

Programul include:

 • 12 nopti cazare la hotelurile mentionate in oferta sau similare
 • Mesele: 12 x mic dejun; 5 x pranz; 2 x cina
 • Zbor intern pe ruta Lima – Arequipa
 • Zbor intern Cusco—Lima
 • · Zbor OTP—LIMA—OTP—pentru programul de grup
  • Ghizi vorbitori de limba engleza
  • Insotitor din partea agentiei vorbitor de limba romana (pentru programul de grup)
  • Soferi profesionisti pentru cursele cu autocarul
  • Ghid naturalist si profesionist pentru tururile din jungla, barca privata cu conducator dedicat, bucatar dedicat si asistenta turistica
  • Ghizii nostri vor avea in permanenta asupra lor un kit medical de baza pentru eventuale urgente
  • Tur complet de Lima
  • Tur Arequipa
  • Tur Canionul Colca
  • Tur pe Lacul Titicaca
  • Tur de Cusco
  • Valea Sacra a Incasilor
  • Tur de Machu Picchu
  • Transport cu barca pe Lacul Titicaca
  • Transport cu trenul “Vistadome” de la Agua Caliente la Machu Picchu
  • Transferuri de la aeroport – hotel – aeroport

Programul nu include:

 • Asigurari medicale si storno
 • Taxa tur de oras Cusco – 35 USD
 • Intrarea Valea Sacra – 29 USD
 • Intrare pentru turul Huyana Picchu – 55 USD
 • Bacsisuri (nu sunt obligatorii, insa sunt recomandate)
 • Mesele neincluse in program
 • Bauturile alcoolice

Ce trebuie sa aveti asupra dumneavoastra:

 • Incaltaminte confortabila
 • Sandale pentru relaxare seara in camere
 • Haine confortabile bune atat pentru climat cald si foarte cald, cat si pentru climat mai rece
 • Apa imbuteliata
 • Tablete de purificare a apei
 • Aparat foto si baterii de schimb
 • Copie foto a actelor de identitate
 • Spray impotriva tantarilor
 • Ochelari de soare
 • Palarie de soare
 • Lanterna
 • Costum de baie
 • Binoclu
 • Kit medical de baza

 

Vreme/Altitudine/Relief/Temperatura

Vremea:

Daca doriti sa vizitati Peru perioada cuprinsa intre lunile mai si octombrie este ideala, fiind considerata a fi seson uscat in Muntii Peruvieni si in Jungla, totusi exista posibilitatea ca vremea sa fie mai racoroasa si cu ceata pe coasta peruviana, in aceasta perioada a anului, motiv pentru care este bine sa aveti si haine mai groase la dumneavoastra.

Altitudinea:

Desi in cadrul tropicelor, schimbarile de altitudine prin care vom trece, pot determina oscilatii de                      temperatura, astfel o data cu cresterea altitudinii (de la peste 2000 m), temperaturile pot fi mai scazute – sa va aduceti si haine calduroase, iar in zonele de joasa altitudine temperaturile, pe care le vom traversa de-a lungul turului, se va resimti clima tropicala – sa aveti la dumneavoastra si haine mai subtiri.

Temperatura:

Temperatura poate varia de la aproximativ 0 ̊C in zonele mai inalte, pana la 35 ̊C in zonele joase tropicale. La sosirea dumneavoastra in zonele cu altitudine mare, este bine sa va hidratati (beti apa) si sa va relaxati in primele zile, pentru ca organismal dumneavoastra sa se aclimatizeze in totalitate.

Cultura/ Limba vorbita:

In Peru vom gasi un amestec al coloniilor europene cu civilizatia indigena, populatia indigena fiind              reprezentata in general de populatia mai saraca a societatii. Limba spaniola este vorbita universal, alaturi de limbile indigene: Quechua, Aymara si alte limbi ale grupurilor etnice.

Mancarea:

De-a lungul tarii vom descoperi o mare varietate de mancaruri interesante. Una dintre cele mai                 cunoscute mancaruri de aici este ,ceviche”, care este o specialitate de peste crud marinat in suc de               lamaie. Specialitatile pe baza de peste din bazinul Amazonului, sunt de asemenea, foarte gustoase. Peru este tara de origine a cartofului – asta pentru a va aduce aminte cand veti rontai chipsuri la restaurantele locale. In zonele muntoase, se poate incerca o specialitate pe baza de cartofi, denumita “papa a la huancaina” ce contine cartofi acoperiti cu lapte picant si sos de cascaval. De asemenea puteti incerca o friptura din carne de alpaca la un grill peruvian de top. In orasele mai mari vom gasi o multitudine de mancaruri cu specialitate internationala.

 

 

Sanatate/Precautii:

 

 • Nu consumati apa de la robinet – filtrati-o sau cumparati apa imbuteliata!
 • Consultati-va medicul cu privire la cele mai recente sfaturi ce privesc riscurile de sanatate si vaccinurile ce trebuie facute pentru siguranta dumneavoastraa in in acesta regiune!
 • Desi este in general o tara sigura, nu uitati sa fiti atenti la hotii de buzunare – furturi si talharii –  consultati personalul local pentru mai multe informatii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *